Στη ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η 17χρονη Ειρήνη, η οποία ήπιε λανέιτ μαζί με τον 25χρονο φίλο της Βαγγέλη πριν μερικές ημέρες σε ποιμνιοστάσιο στην Ιεράπετρα.

Η 17χρονη έχει διαφύγει τον κίνδυνο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Ηράκλειο προκειμένου να παρακολουθείται από ειδικούς.

Σημειώνεται ότι πριν από τρεις ημέρες η αδερφή της 17χρονης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι αναφέρθηκε στα αίτια της τραγωδίας

«Οι γονείς μου και οι γονείς του Βαγγέλη δε γνώριζαν για τη σχέση των παιδιών. Όταν το έμαθε ο πατέρας μου ήταν ψύχραιμος, παρά το ότι δεν ήθελε να είναι μαζί η Ρένα και ο Βαγγέλης» είπε

Όπως είπε η αδερφή της 17χρονης, εκείνη ήταν που μίλησε τελευταία με την Ρένα, η οποία της είπε ότι έχουν πάρει δηλητήριο και θα σκοτωθούν.

Για τη σχέση της αδερφής της με τον 25χρονο είπε χαρακτηριστικά «Ήμασταν σαν αδέρφια. Ο Βαγγέλης ερχόταν σπίτι μας και κοιμόταν. Κάναμε παρέα και δε γνωρίζαμε τίποτα γι αυτό το δεσμό. Όταν το έμαθα δεν το είπα στο πατέρα μου για να μη στεναχωρεθεί . Της μίλησα και μου είπε ότι θα χωρίσουν. Την Κυριακή το βράδυ η αδερφή μου έφυγε από το σπίτι. Δε ξέραμε που βρισκόταν. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα απόγευμα, έγινε αυτό που έγινε».

Σύμφωνα με την ίδια, η αδερφή της έχει συνέλθει, θυμάται τι έγινε εκείνο το απόγευμα στο ποιμνιοστάσιο και ζητά να μάθει τι κάνει ο Βαγγέλης. «Της είπαμε ότι ζει, πως νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Όταν τη ρώτησα γιατί το έκαναν αυτό μου είπε, επειδή δεν είχαν χρήματα και πως ήταν η μόνη λύση. Τα παιδιά δεν ήθελαν να αποκαλύψουν το δεσμό τους, λόγω της συγγένειας. Ειπώθηκαν πολλά ψέματα. Οι οικογένειές μας δεν είχαν κτηματικές διαφορές. Οι σχέσεις μας ήταν και είναι καλές. Πήγαμε στην κηδεία του Βαγγέλη, ο οποίος ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό παιδί».