Κινητοποιήσεις για το θέμα που προέκυψε με την εγκατάσταση σιλο της εταιρείας τσιμέντων προτείνει η “Νομαρχιακή Παρέμβαση των Πολιτών και της Οικολογίας”.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Νομαρχιακού Συμβουλίου θεωρεί ότι οι χειρισμοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στα πλαίσια των διαδικασιών αδειοδότησης από την περιφέρεια των εγκαταστάσεων της εταιρείας ΤΙΤΑΝ στα Λινοπεράματα δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι. Ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η επέκταση της συγκεκριμένης δραστηριότητας στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος Ηρακλείου-Γαζίου αν μη τι άλλο έπρεπε να συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για γνωμοδότηση”. Επισημαίνει ότι:

“Οι ευθύνες της Περιφέρειας είναι μεγάλες γιατί σκόπιμα δεν ζήτησε τη γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου αλλά ακολούθησε διαφορετική μεθόδευση σε ένα τέτοιο θέμα μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας”. Και καταλήγει:

“Θα θέλαμε να τονίσουμε παράλληλα τις ευθύνες τόσο των μέχρι τώρα κυβερνήσεων όσο και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ευρύτερη περιοχή που τόσα χρόνια δεν γίνεται σοβαρή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός βιομηχανικού λιμανιού σε κατάλληλη θέση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων εγκαταστάσεων από την περιοχή των Λινοπεραμάτων.

Προτείνουμε την κινητοποίηση με επικεφαλής τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και τους ενδιαφερόμενους φορείς για την ανάκληση της απόφασης της περιφέρειας αλλά και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία βιομηχανικού λιμανιού”.