Το “ψάρεμα” αφελών στο Διαδίκτυο από σπείρες που αποκάλυψε η “Π” έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Στρατάκης που ζητά από τον αρμόδιο υπουργό μέτρα για την προστασία των πολιτών.

“Επιτακτική είναι η ανάγκη προστασίας όσων κάνουν χρήση του Διαδικτύου από τα περιστατικά απάτης που κάνουν πολύ συχνά την εμφάνισή τους στο Internet”, αναφέρει ο κ.Στρατάκης και σημειώνει:

Την αφέλεια ή την ημιμάθεια ορισμένων χρηστών εκμεταλλεύονται επιτήδειοι, οι οποίοι με φανταστικές ιστορίες προσπαθούν να τους αποσπάσουν αριθμούς πιστωτικών καρτών, ταυτοτήτων ή λογαριασμών.

Επειδή, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τέτοιου είδους μηνύματα «ψαρέματος» που διακινούνται το διαδίκτυο, κυκλοφορούν και σε ελληνική μετάφραση, επιδιώκοντας την εξαπάτηση Ελλήνων χρηστών.

Επειδή ακόμη και το πιστοποιητικό ασφαλείας της τοποθεσίας web, το οποίο πιστοποιεί την κρυπτογράφηση για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών που εισάγονται, μπορεί να είναι ψεύτικο.

Επειδή διαρκώς εφευρίσκεται πλήθος τεχνικών προκειμένου να εξαπατηθούν οι χρήστες διαδικτύου και να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά,

Και ερωτά ο κ.Στρατάκης τον υπουργό “σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να προστατευθούν οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου από τους επιτήδειους που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να εκμεταλλευθούν την αφέλεια ή με χρήση εξελιγμένων λογισμικών υποκλοπής, να τους εξαπατήσουν”.Η Βάση

To θέμα της πρώην Βάσης Γουρνών έφερε ακόμη στο Κοινοβούλιο ο κ. Στρατάκης που επισημαίνει ότι την απόδοση των εκτάσεων της ζητά η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη - τμήμα Ηρακλείου (ΕΕΔΥΕ).

Σύμφωνα με την ΕΕΔΥΕ, από το 1994 που έκλεισε η αμερικανική Βάση Γουρνών ο χώρος δεν αξιοποιήθηκε για δημόσιες εγκαταστάσεις πολιτισμού και αθλητισμού, χώρους αναψυχής και ξεκούρασης, με ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής και του Ηρακλείου, καλύπτοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Αντίθετα, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπως επισημαίνει η ΕΕΔΥΕ, πιστή στη λογική που επιβάλλει η μετατροπή της γης, του νερού, των δασών και γενικότερα του περιβάλλοντος σε εμπόρευμα, ετοιμάζεται να παραδώσει την έκταση αυτή στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου.

Επειδή, αναφέρει ο βουλευτής, το τμήμα Ηρακλείου της ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει πως η αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Επειδή με την 1304/30-10-07 Ερώτησή μου επεσήμανα τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων για την απόφαση της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου να αξιοποιήσει στο άμεσο μέλλον τις εκτάσεις της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτών, χωρίς την πρότερη επικύρωση του όλου σχεδιασμού από τα θεσμικά όργανα του Νομού,

Και ερωτά τον υπουργό:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε η έκταση των 460 περίπου στρεμμάτων της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών να μην γίνει προϊόν εκμετάλλευσης από το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά στην όποια χρήση της αποφασιστεί να ληφθεί μέριμνα για δημόσιες εγκαταστάσεις προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.