Η νέα απογοητευτική εμφάνιση του ΟΦΗ στην Βέροια και η ήττα με κάτω τα χέρια από την “βασίλισσα του Βορρά” έχει προκαλέσει νέο κύμα οργής και αγανάκτησης στις τάξεις των φιλάθλων του ΟΦΗ που βιώνουν πολύ δύσκολες μέρες το τελευταίο διάστημα βλέποντας την ομάδα τους να παραπαίει αγωνιστικά και βαθμολογικά και να παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης.

Δύσκολες μέρες ωστόσο βιώνουν και όλοι όσοι βρίσκονται πολύ κοντά στην ομάδα με πρώτο τον Ράινερ Μάουρερ ο οποίος έχει αρχίσει να νιώθει το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Ο Γερμανός τεχνικός διαπιστώνει ότι η αγωνιστική καθίζηση της ομάδας του δεν έχει τέλος και γνωρίζει ότι αν αυτό συνεχιστεί, ο πρώτος που θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο θα είναι ο ίδιος. Αν και προς το παρόν έχει τη στήριξη της διοίκησης, ο κ. Μάουρερ ξέρει ότι κρίνεται από τα αποτελέσματα και ότι αν η κατάσταση δεν αντιστραφεί, και μάλιστα γρήγορα, η συνεργασία του με τον ΟΦΗ ίσως να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερτα από την λήξη του συμβολαίου του. Στη Βέροια ο ΟΦΗ παρουσίασε όλα εκείνα τα συμπτώματα της ασθένειας που παρουσιάζει φέτος στην αμυντική του λειτουργία αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κάνει.. μπαμ από μακριά ότι οι παίκτες είτε δεν έχουν όρεξη, είτε έχουν... κλατάρει και δεν μπορούν ούτε να... περπατήσουν μέσα στο γήπεδο. Κυρίως στα δύο παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Βέροια ο ΟΦΗ ήταν σαν να μην υπήρξε καν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο μεν Αστέρας πέτυχε τρία γκολ και είχε τουλάχιστον άλλες 3-4 ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ η δε Βέροια σημείωσε δύο γκολ είχε τρία δοκάρια και πέντε τετ-α-τετ τα οποία χάθηκαν είτε λόγω ανικανότητας είτε λόγω ατυχίας. Συνολικά ο ΟΦΗ σε έξι ματς έχει δεχτεί 16 γκολ και διαθέτει ήδη την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ο Ράινερ Μάουρερ στις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα της Βέροιας “κάρφωσε” τους παίκτες του λέγοντας ουσιαστικά ότι μαρκάρουν με τα μάτια (αυτό εννοούσε όταν ανέφερε ότι “έχουμε από πολύ μακριά τον αντίπαλο”). Για άλλη μια φορά όμως απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν και στον ίδιο προτιμώντας από τη μια να ρίξει τα βέλη στους παίκτες και από την άλλη στον διαιτητή.



Φόβος και ανασφάλεια



Ο ΟΦΗ πληρώνει αν μη τι άλλο τον φόβο και την ανασφάλεια του προπονητή του ο οποίος διακρίνοντας ότι η κατάσταση έχει αρχίσε να ξεφεύγει από τον έλεγχό του, χάνει την ψυχραιμία του και προχωρεί σε βεβιασμένες κινήσεις.

Ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η χρησιμοποίηση του Ντρούλιτς για τον οποίο έλεγε την προηγούμενη εβδομαδα ότι ήταν ανέτοιμος.

Τελικά ο Ντρούλιτς έπαιξε από την αρχή και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο με νέες ενοχλήσεις στη γάμπα και κίνδυνο να έχει υποστεί υποτροπή. Ομως δεν ήταν μόνο αυτό. Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας δοκίμασε αριστερό χαφ του Πλουσή. Τελικά προτίμησε να χρησιμοποιήσει στη θέση αυτή τον Πόποβιτς και να περάσει φορ τον Λεοζίνιο. Αυτή η εσωτερική αλλαγή δημιούργησε πρόβλημα στην επιθετική λειτουργία του ΟΦΗ αφού ο Πόποβιτς πέραν του γκολ (που ήταν δώρο της Βέροιας) ήταν σαν ψάρι έξω από τα νερά του.



Απειθαρχία



Μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα ο κ. Μάουρερ έλεγε ότι τον προβληματίζει η ευκολία με την οποία οι παίκτες του παίρνουν κάρτες. Το θέμα επρόκειτο μάλιστα να συζητηθεί με τον πρόεδρο της ομάδας για να ληφθούν μέτρα. Αποτέλεσμα; Στη Βέροια ο ΟΦΗ παρουσίασε ακριβώς την ίδια εικόνα και κυρίως στο τέλος του ματς όταν οι παίκτες του πήγαν στον διαιτητή Κοντογιαννίδη για να διαμαρτυρηθούν. Ηταν μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε επαγγελματίες παίκτες και πρέπει μάλλον να χρωστούν χάρη στον Κοντογιαννίδη που δεν έβγαλε την κόκκινη κάρτα. Αυτή η εικόνα που ήρθε ως συνέχεια της απαράδεκτης εμφάνισης στο παιχνίδι, ήρθε να αποτελειώσει τον ΟΦΗ και να δείξει ότι υπάρχει απόλυτη αναρχία στην ομάδα και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Ολα αυτά όμως είναι θέμα πρώτα του προπονητή και βεβαίως της διοίκησης που οφείλει να λάβει εδώ και τώρα δραστικές αποφάσεις. Ο Φανούρης Βατσινάς έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ αλλά στην παρούσα φάση η ομάδα δείχνει να χρειάζεται ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ. Αν ο προπονητής δεν μπορεί πλέον να ελέγξει την κατάσταση, τότε αρμόδιος να το κάνει είναι ο πρόεδρος και η διοίκηση της ομάδας. Τώρα που είναι νωρίς και υπάρχει χρόνος για να αναστραφεί. Διαφορετικά θα επιστρέψει στο πρόσφατο παρελθόν και θα αναζητά την ύστατη ώρα τρόπους για να ξεφύγει από το αδιέξοδο...

Το κριτήριο

Ολες οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι πολλά θα κριθούν στα δύο επόμενα ματς του ΟΦΗ με Εθνικό στο κύπελλο (Πέμπτη) και με Ατρόμητο στο πρωτάθλημα (Κυριακή). Αν η εικόνα δεν αλλάξει, τότε πιθανότατα οι εξελίξεις θα είναι άμεσες...