Ανάσα για την κυκλοφορία των οχημάτων αποτελεί η παράδοση του βόρειου κλάδου της Εθνικής οδού από το ύψος της Αλικαρνασσού έως την γέφυρα Μπεντεβή που έγινε χθες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, ο δρόμος έχει μήκος περίπου 1200 μ. και πλάτος 10,95 μ. Διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μια ακόμα λωρίδα έκτακτης ανάγκης, η οποία διαχωρίζεται δε με διπλό στηθαίο συνολικού πλάτους 2,25 μ.( τύπου New jersey) από τον νότιο κλάδο.

Με την παράδοση αυτή η είσοδος στο Ηράκλειο από Αλικαρνασσού, θα γίνεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ενώ η έξοδος από Ηράκλειο προς Αλικαρνασσό θα παραμείνει προσωρινά ως έχει , δηλ. με μία λωρίδα κυκλοφορίας , μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και του νότιου στηθαίου ασφαλείας (τύπου NEW JERSΕY) οι οποίες αναμένονται μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους. Με τον τρόπο αυτό δεν θα δημιουργούνται πλέον ουρές αναμονής αυτοκινήτων στο αναφερόμενο οδικό τμήμα , ενώ με τον διαχωρισμό των κινήσεων από και προς το Ηράκλειο θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες της οδού.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, και να συμμορφώνονται με τις ενδείξεις της εργοταξιακής σήμανσης που έχει τοποθετηθεί, έως ότου ολοκληρωθούν πλήρως και οι δύο κλάδοι κυκλοφορίας.