Την οριοθέτηση πέντε χώρων που τα ταξί θα παραλαμβάνουν πολίτες για τις μεταφορές τους, συμφώνησαν χθες στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην οδό Ανδρόγεω στελέχη του δήμου και εκπρόσωποι των ταξί, που συμφώνησαν, ότι όλοι αυτοί οι χώροι θα περιφρουρούνται και δεν θα καταλαμβάνονται μονίμως από μηχανάκια και διάφορα οχήματα όπως συμβαίνει σήμερα.

Όπως έχει γράψει η «Π» η σύσκεψη προκλήθηκε μετά τη σφοδρή διαμαρτυρία των οδηγών ταξί, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε κινητοποιήσεις, επειδή ο δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει φροντίσει να διασφαλίσει την περιφρούρηση που θα πρέπει να έχουν οι πιάτσες των ταξί με αποτέλεσμα να είναι μόνιμα κατειλημμένες από άλλα οχήματα και πρακτικά να μην λειτουργούν. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι σε πολλά σημεία της πόλης βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα έργα, έχει επιδεινώσει δραματικά την κυκλοφορία όλων των οχημάτων αλλά ειδικά των ταξί που είναι υποχρεωμένα να κινούνται συνεχώς μέσα στο κέντρο, προκειμένου να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Παράλληλα τόνισαν ότι τα έργα τα οποία υλοποιούνται στην πόλη έχουν αλλάξει δραστικά τα δεδομένα όσων αφορά τις πιάτσες, αφού κάποιοι δρόμοι μετατράπηκαν σε πεζόδρομοι και η κυκλοφορία διακόπηκε. Όπως για παράδειγμα ο αποκλεισμός της 25ης Αυγούστου από τα οχήματα, προκάλεσε και τη διακοπή της λειτουργίας της πιάτσας των ταξί λίγο πριν τη Λότζια, η οποία αν και μεταφέρθηκε στο «σταυρό» της πόλης στο ύψος που συμβάλει η Δικαιοσύνης με την Καλοκαιρινού, πρακτικά μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ταξί ζήτησαν από το δήμο να υποδείξει συγκεκριμένα σημεία της πόλης τα οποία θα λειτουργήσουν ως πιάτσες ταξί, και παράλληλα θα περιφρουρούνται από τη δημοτική αστυνομία, ώστε να μπει μια τάξη στο σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών, που σήμερα είναι απόλυτα αποδιοργανωμένο.

Όπως συμφωνήθηκε θα διαμορφωθούν πέντε νέες πιάτσες ταξί, εντός και εκτός τειχών. Συγκεκριμένα η μια από αυτές οριοθετείται στην είσοδο της 1821, στην πρώτη εσοχή του δρόμου, που δίδει τη δυνατότητα να σταθμεύουν 2-3 ταξί.

Η δεύτερη είναι ακριβώς απέναντι από τον Άγιο Μηνά, και η τρίτη στην Ιωνίας στο ύψος που συναντά την Γ. Παπανδρέου. Μια ακόμα πιάτσα διαμορφώνεται στο ύψος του πολυσινεμά «Τάλως» και συγκεκριμένα επί της οδού Υακίνθου, και τέλος στην οδό Γεννηματά, στο ύψος της Ρομαντικής γωνιάς. Από την πλευρά του δήμου δόθηκαν δεσμεύσεις ότι με τη συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας όλα τα σημεία αυτά θα περιφρουρούνται προκειμένου οι πιάτσες να μην καταλαμβάνονται από άλλα οχήματα, και να μην προκαλούνται τα προβλήματα που σήμερα καταγράφονται.