Το 13,05% των μετοχών του ΟΤΕ ελέγχει πλέον η Μarfin Investment Group, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου είναι εισηγμένη η μετοχή του.

Όπως όλα δείχνουν, η MIG θα συνεχίζει τις αγορές μετοχών του ΟΤΕ, καθώς εικάζεται ότι στόχος της είναι να συγκεντρώσει ένα ποσοστό κοντά στο 15%. Η MIG απέκτησε περίπου 12 εκατ. μετοχές μετοχές μετά την τελευταία ενημέρωση στο ΧΑ την επομένη των εκλογών, στις 17 Σεπτεμβρίου, όπου και δήλωσε ότι κατέχει το 10,8% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Οι νέες αγορές μετοχών πραγματοποιήθηκαν σε τιμή κοντά στα 25 ευρώ. Η MIG υπολογίζεται ότι έχει διαθέσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ ώστε σήμερα να ελέγχει το 13,05% του ΟΤΕ.



Προνομιούχες μετοχές και Cosmote



Ο ΟΤΕ συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του προκειμένου να εναρμονίσει το καταστατικό του με τη νέα νομοθεσία που διέπει τις ΑΕ. Καθώς ένα από τα θέματα έγκειται στη δυνατότητα του Οργανισμού να εκδίδει, μεταξύ άλλων, προνομιούχες μετοχές, η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε ως προετοιμασία για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής του μέσω της ανταλλαγής αυτών των μετοχών. Αρμόδια στελέχη του ΟΤΕ τόνιζαν στη Ναυτεμπορική πως δεν έχει ληφθεί καμιά σχετική απόφαση, ούτε καν για την έκδοση προνομιούχων μετοχών, χωρίς βεβαίως να το αποκλείουν για το άμεσο μέλλον. Πρόσθεταν, επίσης, πως για την έκδοση αυτών των μετοχών χρειάζεται άλλη γενική συνέλευση των μετόχων και αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία για να ληφθεί απόφαση. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Cosmote αποτελεί μια κίνηση της διοίκησης του Οργανισμού, που σαφώς βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για μια σειρά από λεπτομέρειες.