Τούρτα δεν υπήρχε την προηγούμενη Κυριακή στο Ατσαλένιο αλλά ο ΠΟΑ έσβησε... 130 κεράκια μόλις ο Μανόλης Καινουργιάκης “εκτέλεσε” για δεύτερη φορά τον γκολκίπερ του Βύζαντα Κόνη.

Ο έμπειρος μέσος κάνοντας το 2-0 στο 42ʼ μπήκε (για δεύτερη φορά) στην λίστα με τους παίκτες που πετυχαίνουν ιστορικής σημασίας γκολ, στην σύντομη αλλά γεμάτη από διακρίσεις ιστορία του ΠΟΑ στην Γʼ Εθνική. Πιο συγκεκριμένα το δεύτερο γκολ των “πρασίνων” επί της ομάδας των Μεγάρων, ήταν το 130ο γκολ της Ατσαλενιώτικης ομάδας σε εντός έδρας παιχνίδι από το 2003 που ο ΠΟΑ παίζει σε επαγγελματική κατηγορία. Συνολικά ο ΠΟΑ έχει πετύχει 131 γκολ στην έδρα του (με το τρίτο του Συσκάκη στο περασμένο παιχνίδι) και το επίτευγμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς “πηγάζει” μέσα από 70 ματς πρωταθλήματος. Δηλαδή οι “πράσινοι” κατά μέσο όρο πετυχαίνουν 1.8 γκολ όταν αγωνίζονται στο... σπίτι τους και τα γκολ αυτά προήλθαν μέσα από συνολικά 49 νίκες, 16 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες, όπως καταγράφεται στον εκπληκτικό απολογισμό που έχει μέχρι τώρα ο ΠΟΑ στα εντός έδρας παιχνίδια (Μαρτινέγκο την πρώτη χρονιά και Ατσαλένιο) μετέπειτα.



Από το 1ʼ έως το 131ʼ



Ήταν 28 Σεπτεμβρίου του 2003 όταν ο ΠΟΑ έδινε το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στην Γʼ Εθνική, με αντίπαλο την Ρόδο και ο Πέτρος Τσούκλης στο 68ο λεπτό έμελλε να ήταν ο παίκτης που θα πετύχαινε το πρώτο “επαγγελματικό” γκολ του ΠΟΑ και φυσικά το πρώτο εντός έδρας από το οποίο ξεκινάει το σημερινό μας αφιέρωμα. Κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα την 12η αγωνιστική ο Τζανής σημειώνει το 10ο εντός έδρας γκολ, για να έρθει ο Μακράκης με αντίπαλο τον Βύζαντα να πετύχει το 20ο εντός έδρας γκολ. Η πρώτη περίοδος του ΠΟΑ στην Γʼ Εθνική είχε και άλλα… γενέθλια καθώς με το πρώτο γκολ κατά της Καβάλας στη νίκη με 2-1 την 34η αγωνιστική, που επιτεύχθηκε από τον Ορφανουδάκη φτάνουμε αισίως τα 30 γκολ. Την περίοδο 2004-05 είχαμε μόνο δύο “σημαδιακά” γκολ από τους Πολεμαρχάκη (40ο) και Αργέντη (50ο) για να φτάσουμε στην περίοδο 2005-06 όπου οι …τούρτες ήταν και πάλι αρκετές. Ο Ορφανουδάκης κάνει το 3-0 κατά του Απόλλωνα στη νίκη με 4-0 και ο ΠΟΑ συμπληρώνει 60 εντός έδρας γκολ, ο Καινουργιάκης ανοίγοντας το σκορ με την Ιωνία ανεβάζει τον δείκτη στο 70, ο Φραγκουλάκης κόντρα στον Μεσσηνιακό βάζει το 80ο και ο Καλομοίρης μπαίνει στο …club με το 90ο γκολ κατά του Αχαρναϊκού. Μπαίνουμε στην περίοδο 2006-2007 όταν την 12η αγωνιστική πάλι κατά του Βύζαντα ο Ανυφαντάκης σκοράρει στο 31ʼ και γίνεται ο παίκτης που πετυχαίνει το 100ο γκολ σε εντός έδρας παιχνίδι για να ακολουθήσει ο Σουτζής την 19η αγωνιστική που με το πρώτο γκολ κατά του Αιολικού στη νίκη με 3-0, πετυχαίνει το 110ο γκολ. Απέναντι στον Διαγόρα το τρίτο γκολ από τον Ουμ από τα πέντε συνολικά του ΠΟΑ στο ματς αυτό είναι το 120ο και φτάσαμε στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής όπου ο Καινουργιάκης βάζει την υπογραφή του στο 130ο εντός έδρας γκολ του ΠΟΑ.



50 γκολ παθητικό

Πέρα όμως από το 130ο γκολ στο ματς με τον Βύζαντα, ο ΠΟΑ, στο ίδιο παιχνίδι δέχεται και το 50ο σε εντός έδρας ματς. Το... κακό ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου 2003 με τον Βελκόφ της Καστοριάς για να φτάσουμε μέχρι τον Σεμερτζίδη που πέτυχε το 50ο, όπου φαίνεται και στον σχετικό πίνακα.