Η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων επηρεάζει άμεσα μια ευαίσθητη κατηγορία ανθρώπων, όπως οι νεφροπαθείς που διεκδικούν άμεσα την επαρκή στελέχωση του ιδρύματος αλλά και της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Αυτό τόνισε από τα Χανιά ο πρόεδρος του “Πανελλήνιου Σύνδεσμου Νεφροπαθών” κ. Γιώργος Καστρινάκης. Ο Xανιώτης δημοσιογράφος και αντινομάρχης Αθηνών την τελευταία διετία, ζήτησε επίσης τη στήριξη και των συμπατριωτών του για να εκλεγεί βουλευτής στην Β’ Αθηνών όπου θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα προβλήματα των νεφροπαθών στα Χανιά ο κ. Καστρινάκης παρατήρησε πως “είναι τεράστια η έλλειψη προσωπικού σε όλο το νοσοκομείο αλλά και ειδικότερα στη μονάδα τεχνητού νεφρού. Οταν βλέπεις για οκτώ ασθενείς μια ή δύο νοσηλεύτριες καταλαβαίνεις ότι είναι εξοντωτικό αυτό που κάνουν οι νοσηλευτές με κίνδυνο απο την υπερκόπωση να γίνει κάποιο λάθος. Ο κίνδυνος να έχουμε κάποιο συμβάν και να μην προλάβουν ενδεχομένως να κάνουν τίποτα είναι υπαρκτός. Μου κατήγγειλαν επίσης ότι ορισμένα από τα βασικά αναλώσιμα είδη είναι σε ανεπάρκεια όπως σεντόνια, λευκοπλάστ και ακόμα χειρότερα τα έξοδα μετακίνησης του το ΙΚΑ δεν τους τα πληρώνει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με μια ιδιωτική κλινική στην οποία έρχονται ασθενείς απο την Αθήνα, αφήνουν τα χρήματα τους και υφίστανται τέτοια ταλαιπωρία. Παρακαλώ πάρα πολύ τον κάθε αρμόδιο να λάβει το μήνυμα και να δράσει ανάλογα.”ΥποψηφιότηταΣτη συνέχεια ο κ. Καστρινάκης αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του στη Β΄ Αθηνών. ”Εχω προσπαθήσει από τότε που γεννήθηκα με την προσωπική μου δουλειά να φτάσω κάπου και να μην το κρατήσω για μένα και την οικογένεια μου αλλά να έχει μια κοινωνική ανταποδοτικότητα. Μαθητής της σχολής Γεννηματά θα ήθελα να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό που λέγεται κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα. Με τη γνώση που έχω απο τη στιγμή που τόσα χρόνια είμαι χρήστης των υπηρεσιών υγείας, θέλω αυτό το κεφάλαιο της γνώσης, της εμπειρίας και το περίσσευμα της ψυχής να το καταθέσω ενώπιον των απλών ανθρώπων”.

Απευθυνόμενος στους πολλούς Κρητικούς των Αθηνών που αυτή την εποχή βρίσκονται στα Χανιά, ο κ. Καστρινάκης σημείωσε πως “αν οι φίλοι μου, οι συμπατριώτες μου θεωρούν ότι είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζω, που θέλω, που μπορώ, που έχω ήθος, διάθεση και ικανότητα και μπορώ να ειμαι χρήσιμος κοινωνικά, δεν έχουν παρά να με βοηθήσουν. Εγω δεν είμαι εκείνος που θα μπορέσω να σκεπάσω τα παράθυρα των καναλιών, να γεμίσω με δημοσιεύματα τις εφημερίδες, να έχω ένα στρατό που να τρέξει να με βοηθήσει. Εκεί δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τους συνυποψηφίους μου. Το μόνο όπλο που έχω είναι η άποψη η θετική του οποιουδήποτε ανθρώπου με ξέρει και πιστεύει σε εμένα.“

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καστρινάκης στο θέμα του συντονισμού όλων των Κρητικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νησιού. Τόνισε την πρόταση του για μια συνάντηση όλων των υποψηφίων που έχουν σχέση με την Κρήτη, ανεξάρτητα κόμματος, ώστε να μπουν προτεραιότητες και ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος να αγωνισθούν όλοι για την υλοποίηση τους.

”Πολλές φορές εμεις οι Κρητικοί λέμε ότι οι κυβερνήσεις δεν έχουν δείξει τη δέουσα φροντίδα για το νησί μας. Δεν θέλω να προσθέσω μια φωνή που να εκληφθεί ως φωνή γκρίνιας και μιζέριας. Θέλω όμως να πω ότι εκτός από τους 550.000 κατοίκους της Κρήτης, υπάρχουν στην Αττική σχεδόν άλλοι τόσοι Κρητικοί ή άνθρωποι που έχουν σχέση με το νησί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει άλλη μια Κρήτη στην Αττική. Υπάρχουν 412 σωματεία και σύλλογοι που γιορτάζουν τα έθιμα της Κρήτης και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Πριν απο τις εκλογές αλλά σε εύλογο χρόνο να οριστεί μια συνάντηση όλων των Κρητών υποψηφίων, όλων των κομμάτων που πέρα απο τις κομματικές διαφορές να καθορίσουν τις προτεραιότητες τους, για να προωθηθούν αυτά τα ζητηματα , από όποιο πόστο κι αν βρεθεί ο καθένας.”

Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε το 1956 στον Στύλο Αποκορώνου και από το 1972 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Το βιβλίο του “Θέλω να ζήσω” έχει μέχρι σήμερα 17 εκδόσεις, ενώ είναι πρόεδρος εδώ και χρόνια του “Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών”. Εχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου και από το 1994 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας.