Πάρτι στην Ελούντα με τον Καντάφι
Μ’ ένα ολονύχτιο πάρτι στο “Βεγγέρα” του “Ελούντα Μπιτς” και με 45 περίπου προσκεκλημένους γιόρτασε προχθές βράδυ τα γενέθλιά του ο μικρός γιος του Καντάφι.
Παρών ήταν και ο ίδιος ο Μοαμάρ αλλά λίγα μέτρα μακριά. Ο Λίβυος ηγέτης που είχε φτάσει ιγκόγνιτο λίγες ώρες πριν αρχίσει το πάρτι, με θαλαμηγό, δεν βγήκε στη στεριά αλλά με τη συντροφιά του συμμετείχε στη γιορτή με άλλο γλέντι που είχε στηθεί στο πολυτελές σκάφος το οποίο είχε ρίξει άγκυρα μπροστά στο ξενοδοχείο στον Κόλπο της Ελούντας. Οι καλεσμένοι στο πάρτι των γενεθλίων έφτασαν με 8-9 λίαρ τζετ που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από το προηγούμενο βράδυ. Να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια από τις αρχές της εβδομάδας, όταν στο “Ελούντα Μπιτς” έφτασαν οι δυο γιοι του Καντάφι.
Κυριολεκτικά ο Κόλπος της Ελούντα είχε “ζωστεί” από Λίβυους αξιωματικούς ασφαλείας οι οποίοι δεν άφηναν να περάσει ούτε... πουλί χωρίς έλεγχο. Χθες το πρωί η θαλαμηγός με τον Λίβυο ηγέτη, αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ σήμερα πιθανότατα θα αναχωρήσουν και οι δυο γιοι του προς άλλο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τουριστικό προορισμό...
ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
Θέματα του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Αμυνας συζήτησαν χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αυξήσεις στους στρατιωτικούς και η κατάσταση στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά.
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ
Αλληλοκατηγορίες διατύπωσαν χθες για τους χειρισμούς το 2004 στο κυπριακό και στην πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ,Τάσσος Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.
Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το «κλειδί» της λύσης του Κυπριακού, που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι γνωστό και ήταν το σχέδιο Ανάν. Το θέμα είναι, είπε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, η πολιτική κρίση της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία έκρινε ότι το σχέδιο Ανάν ήταν καλό.
Απαντώντας στον πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε αποδεχθεί το 2003 το σχέδιο Ανάν με δύο προϋποθέσεις, και τον προκάλεσε να πει τι έγραψε σε επιστολή του προς τον Ραούφ Ντενκτάς.
Με την επιστολή, σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος καλούσε τον Ντενκτάς να διαπραγματευθεί αυστηρά εντός του σχεδίου Ανάν.
ΦΟΥΛ
Πάνε φουλ για δημοπράτηση στον ΟΛΗ.Τόσο της μαρίνας όσο και του διπλού πλωτού πάρκινγκ. Μήπως όμως έπρεπε να ακούσουν τις φωνές σωφροσύνης; Να περιμένουν τις μελέτες και να εξασφαλίσουν τις σύμφωνες γνώμες των τοπικών φορέων; Διότι καλές οι επενδύσεις, αλλά δεν μπορεί μια τέτοια μαρίνα στο κέντρο της πόλης να αποφασίζεται από τον Γιώργο, το Νίκο και τον Μήτσο….
Η ΜΑΡΙΝΑ
Aπλώς υπενθυμίζω ότι η μαρίνα στον κόλπο του Δερματά αλλάζει την εικόνα της πόλης που έχουμε-εμείς και οι παλιότεροι-αιώνες τώρα. Είναι σαν να προστίθεται ένα…προάστιο στο κέντρο. Και εξηγούμαι. Με τόσα μπαζώματα για να χωρέσουν 700 σκάφη, με κτίρια 10.000 τετραγωνικών μέτρων που θα έχουν ύψος μέχρι και 16 μέτρα δεν είναι κάτι που αλλάζει εκεί την πόλη; Δεν λέω καλό ή κακό. Την αλλάζει όμως. Και θέλει μελέτη, σκέψη και όχι βιασύνες.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Για τις 6 Ιουλίου ορίστηκε τελικά η γενική συνέλευση του ΟΛΗ όπου θα γίνουν και οι αλλαγές στη διοίκηση. Την ημέρα που μιλάει ο Καραμανλής στο συνέδριο της ΝΔ, που έλεγε κι ο Αντωνακάκης.
ΚΑΨΕΣ!
Δεν ξέρω τι τρεχάματα και τι κάψες έχουν στη ΔΕΥΑΗ. Αλλά δεν είναι δυνατόν να παίρνουν ρολόγια εν μέσω καύσωνα από ανθρώπους και να μην αφήνουν καν μία ειδοποίηση! Ότι σας παίρνουμε το ρολόι και να ξέρετε που θα το βρείτε!
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Υποψηφιότητα στο Νομό Λασιθίου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκε και από τον κ. Αδαμάντιο Κρασανάκη, καταγόμενο από το Οροπέδιο. Η υποψηφιότητα αυτή προτάθηκε για να καλύψει και την επαρχία Λασιθίου ή νυν δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.
ΤΟ ΠΙΑΝΟ
Ένα πιάνο που είχαν αγοράσει από το δήμο Ηρακλείου γιατί το έχουν παραιτημένο στην τύχη του, εκεί στο Κηποθέατρο; Θα μου πείτε το πιάνο δεν ταιριάζει πολύ και με τις…μπάι νάιτ εκδηλώσεις της πόλης.
ΠΡΩΤΟΙ
Πρώτοι και καλύτεροι είναι τώρα οι “πράσινοι” σύντροφοι στις απεργίες. Είκοσι χρόνια δεν έβγαινε κανείς στους δρόμους (από τους βουλευτές).
Ο ΑΓΩΓΟΣ
Δυσαρεστημένοι φαίνονται τώρα οι Τούρκοι από τη συμφωνία Πούτιν-Καραμανλή για το νέο αγωγό πετρελαίου που παρακάμπτει τη χώρα του Ερντογάν. Για μας πάντως αυτή η συμφωνία είναι μεγίστης εθνικής σημασίας.
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Η κυβέρνηση εξετάζει με πολύ θετικό πνεύμα το θέμα της παρακράτησης στο επίδομα των 140 ευρώ που χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ Πέτρος Δούκας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.
Βάλτε τώρα που γυρίζει η... κάλπη...
Ο ΘΕΣΜΟΣ
Σ’ εκκρεμότητα εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι σήμερα καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των διαμερισματικών συμβουλίων με κορυφαίο αυτό της οικονομικής τους αυτοτέλειας την οποία προβλέπει άλλωστε και ο Κώδικας των δήμων. Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα των αρμοδιοτήτων τους, που ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί με σαφήνεια. Εύλογα λοιπόν πολλοί αναρωτιούνται για το αν ο σημαντικός αυτός θεσμός θα στηριχθεί ή θα απαξιωθεί τελικά...
ΣΕ ΔΙΚΗ
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ παρέλαβε, χθες, την κλήτευση να δικαστεί την 11η Ιουλίου στη Φλωρεντία, επειδή χτύπησε με μία "κεφαλιά" στο πρόσωπο τον Ιταλό επαγγελματία φωτογράφο Ντάριο Ορλάντι την 3η Οκτωβρίου 2005.
Ο Ντάριο Ορλάντι φωτογράφιζε τον Γάλλο ηθοποιό, ο οποίος συνοδευόμενος από νεαρή γυναίκα έκανε τα ψώνια του στο κέντρο της ιταλικής ιστορικής μεγαλούπολης. Τότε, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο Ντεπαρντιέ έκανε με το χέρι του ένα "νεύμα" στον φωτογράφο, εκείνος πράγματι τον πλησίασε, αλλ' εντελώς αιφνίδια χτυπήθηκε, με μία δυνατή κεφαλιά, στο πρόσωπό του. Ο Ορλάντι χρειάστηκε να κάνει χρήση αναρρωτικής σχεδόν μιάς εργάσιμης εβδομάδας.

