Μέτρια ήταν η εμφάνιση του ΟΦΗ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών και αυτό είχε αντίκτυπο στην βαθμολογία.

Συγκέντρωσε 76 βαθμούς (38 στους άνδρες και ισάριθμους στις γυναίκες), 24 λιγότερους από πέρυσι, παίρνοντας την 11η θέση, ενώ στην γενική βρέθηκε μέσα στην πρώτη 10αδα.

Τα δυο παγκρήτια ρεκόρ που σημείωσε με την Παπουτσάκη στα 400μ. εμπ. και την ομάδα 4Χ100 (Α) αλλά και οι 4ες θέσεις που πήρε με τις Πιλάτου (μήκος) και Παπουτσάκη στα 400μ. εμπ. ήταν απλά η παρηγοριά του.

Οι άνθρωποι πάντως του τμήματος αντιμετωπίζουν το πρωτάθλημα με ανάμικτα συναισθήματα. Χαρακτηριστικά ο έφορος του τμήματος Παναγιώτης Αντωνακάκης μας λέει: “Ανάμικτα είναι τα συναισθήματά μας.

Από τη μια υπάρχει ικανοποίηση που το τμήμα έδωσε το “παρών” σε 3 τελικούς σκυταλοδρομιών και σε 10 τελικούς ατομικών αγωνισμάτων και από την άλλη απογοήτευση που δεν πήραμε κάποιο μετάλλιο και δεν διατηρήσαμε την περυσινή βαθμολογία μας”.

Γιατί όμως συνέβη αυτό; Ο κ. Αντωνακάκης εξηγεί: “Εξ αρχής είχαμε πολλά προβλήματα. Η απουσία της τραυματισμένης Νταλάκα μας στέρησε τρια μετάλλια στα 800μ., 1.500μ. και 4Χ400μ.

Στην διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκαν Μανωλακάκη, Χαριτάκη αλλά και ο Κουρούπης στον οποίο τοποθετήθηκαν 4 ράμματα.

Ετσι η σκυτάλη έμεινε στην 7η θέση. Ατυχία υπήρξε με την Πιλάτου που δεν έβρισκε βαλβίδα στο μήκος, με την Φωτεινογιαννοπούλου που έχασε το 1,74μ. και με την Φωναζάκη.

Βέβαια αυτό το πρωτάθλημα είχε και μια ιδιαιτερότητα.

Ηταν έντονα ανταγωνιστικό μεταξύ Πανελληνίου και Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα η συγκομιδή βαθμών από τα υπόλοιπα σωματεία να είναι δύσκολη”.

Για τους 24 βαθμούς που χάθηκαν εν σχέσει με πέρυσι υπογραμμίζει: “Η απώλεια αυτή, με βάση τα πιο πάνω είναι λογική. Μόνο η απουσία της Νταλάκα τους καλύπτει. Ο Ε. Βενιζέλος έχασε 25 (52 από 77). Είμαστε πάντως υπερήφανοι διότι οι αθλητές μας συνεχίζουν να διακρίνονται στις μεγάλες κατηγορίες και να μην μένουν μόνο στις μικρές. Η διάκριση σε αυτές τις κατηγορίες έχει υψηλές απαιτήσεις, σωστό προγραμματισμό από τους προπονητές και στήριξη από το σωματείο”.Ικανοποιημένος ο ΠαρέλληςΟ μόνος αθλητής από το Ηράκλειο που πήρε μετάλλιο ήταν ο Απόστολος Παρέλλης της ΓΕΗ που ήρθε 3ος στη δισκοβολία. “Ηταν μια καλή θέση και είμαι ικανοποιημένος.

Τώρα στο Μπρούνο Τζάουλι που για πρώτη φορά θα λάβω μέρος με τα χρώματα της Κύπρου θέλω μια καλή θέση”, μας είπε ο Παρέλλης και συνεχίζει: “Περιμένω στη συνέχεια να κάνω ατομικό ρεκόρ και στο Πανευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών να κερδίσω το αγώνισμά μου όπως έκανα και πέρυσι”.