"Συνεχίζουμε με συνέπεια και εντεινόμενους ρυθμούς τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήσαμε" τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Συνεδριακή Συνδιάσκεψη για την Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

Η στρατηγική μας είναι δεδομένη και η απόφασή μας αμετάκλητη. Συνεχίζουμε μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες με τη στήριξη της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής συνέχισε, λέγοντας "προωθήσαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, θεσπίσαμε νέα αναπτυξιακά κίνητρα, επισπεύσαμε την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, πετύχαμε ήδη σημαντικά αποτελέσματα και συνεχίζουμε με εντεινόμενους ρυθμούς. Οι επιτυχίες που είχαμε το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνουν την ορθότητα των επιλογών μας και αναδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας, ενώ υποδεικνύουν και τη συνέχισή της".

Ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική αναφορά στο Στρατηγικό Πλαίσιο για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, λέγοντας ότι "πετύχαμε πρώτοι από τις χώρες που έχουν μεγάλο μερίδιο την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και πρόσθεσε ότι εξασφαλίσαμε από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ένωσης, ύστερα από συστηματική διαπραγμάτευση, 20,4 δισ. ευρώ, καθώς, επίσης και επιπλέον πόρους 4,2 δισ. ευρώ για την αγροτική ανάπτυξη και την αλιεία". Ακολούθως, είπε, ότι μπορούμε να αντλήσουμε και ένα επιπλέον ποσό 2,3 δισ. ευρώ από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Καινοτομίας. Επίσης, οι αγρότες μας πρόκειται να εισπράξουν μέχρι το 2013 κοινοτικές επιδοτήσεις 18 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα θετικά αποτελέσματα αναγνωρίζονται από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς και επιβραβεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι είναι μία διαδικασία που δεν μπορεί παρά να αγκαλιάσει ολόκληρη την ήπειρο.