Συνεχίζονται οι πρόβες στην Ανατολική Τάφρο για το ανέβασμα της καλοκαιρινής παραγωγής «Καπετάν Μιχάλης» του Νίκου Καζαντζάκη που θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, σε θεατρική διασκευή Κωστή Κολώτα, τιμώντας τον μεγάλο κρητικό λογοτέχνη και συγγραφέα που φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το θάνατό του.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στα Χανιά στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στις 2 Ιουλίου, ενώ στον ίδιο χώρο θα δοθούν ακόμα δύο παραστάσεις στις 3 και 4 Ιουλίου, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΧΑΝΙΑ 2007». Στο Ρέθυμνο, θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 5 και 6 Ιουλίου, στο Θέατρο «ΕΡΩΦΙΛΗ» στη Φορτέτζα, στα πλαίσια του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ. Στον Άγιο Νικόλαο θα δοθεί μία παράσταση στις 7 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου. Στο Ηράκλειο θα δοθούν τρεις παραστάσεις στις 9, 10 και 11 Ιουλίου, στο Κηποθέατρο «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιάννης Βόγλης, ο οποίος θα συμμετάσχει και σαν ηθοποιός. Η μουσική θα είναι του γνωστού λυράρη Βασίλη Σκουλά και του Λουδοβίκου των Ανωγείων, σκηνικά – επιμέλεια κοστουμιών Βάλιας Μαργαρίτη.

Το ρόλο του Καπετάν Μιχάλη θα ερμηνεύσει ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης. Τους άλλους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Νίκος Δαδινόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης, Γιώργος Κροντήρης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τάσος Σωτηράκης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Χριστίνα Μαντέση, Νίκος Τουρνάκης, Λευτέρης Μποτωνάκης, Νίκος Βασιλάκης, Νίκος Σκουλάς.

Η παράσταση στη συνέχεια θα ταξιδέψει σε μεγάλα Φεστιβάλ της χώρας, όπου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης : ΑΝΕΚ LINES

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΑΝΤ1-ΕΡΑ ΔΙΚΤΥΟ-ΤΑ ΝΕΑ-ΜΜΕ.ΚΡΗΤΗΣ