Άνθρωπος δεν πάτησε το πόδι του από την ημέρα που εντοπίστηκε και παρακολουθούνταν η χασισοφυτεία στο χωριό Διόνυσο του δήμου Κόφινα. Από την Κυριακή 10 Ιουνίου άνδρες του ΤΑΕ που είχαν και την πληροφορία βρίσκονταν στο σημείο και περίμεναν κάποια επίσκεψη , αλλά μάταια.

Τελικά χθες ειδικοί φρουροί και αστυνομικοί της Δίωξης εκρίζωσαν τα 140 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης ύψους από 1.40μ έως και 2.20 μ΄.

Η φυτεία βρέθηκε σε μία ρεματιά μέσα σε βάτα και πλατάνια, ανεπτυγμένη σε δύο σημεία, το ένα πολύ κοντά με το άλλο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σημείο όπου βρέθηκε η φυτεία της έδινε φυσική κάλυψη και δύσκολα θα μπορούσε να εντοπιστεί από κάποιον που δεν θα ήξερε που ακριβώς να ψάξει.

Ποτιζόταν από το νερό ενός μικρού ρυακιού και χθες που έγινε έλεγχος από τους αστυνομικούς δε βρέθηκε τίποτα που να φανερώνει ότι οι καλλιεργητές έμεναν εκεί, έτρωγαν ή να έκαναν κάποια ιδιαίτερη φροντίδα. Μονάχα κάποια πλαστικά ποτηράκια στα οποία είχαν τοποθετηθεί αρχικά τα χασισόδεντρα. Άλλωστε, τα κατασχεμένα δενδρύλλια λένε αστυνομικοί ότι δεν ήταν και ότι καλύτερο έχουν συναντήσει.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκεται για πρώτη φορά φυτεία, ενώ η κοντινότερη που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια ήταν σε περιοχή στο Ασήμι.