Παρά το σταθερό «στην ώρα τους» του Κ.Καραμανλή, οι εκλογές είναι πιθανό να γίνουν νωρίτερα. Το ζητούν κορυφαία στελέχη, το παραδέχθηκε χθες και ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτ.Ζαγορίτης.

Συγκεκριμένα, μία μόλις ημέρα μετά τη συνέντευξη Αλογοσκούφη σε κυριακάτικο φύλλο όπου χαρακτήρισε κακή για την οικονομία μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί, ο γραμματέας του κόμματος επιβεβαίωσε ότι όλα είναι ανοιχτά. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ.Ζαγορίτης σχολίασε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους «εκτός εάν προκύψει ζήτημα εξαιρετικής σημασίας», αν και έσπευσε να συμπληρώσει ότι ακόμη τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει. Από την άλλη, ο Προκ.Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στα Νέα προτίμησε να μείνει στην γραμμή Καραμανλή. «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μίλησε για τις εκλογές του 2008. Και ξέρετε ότι ο κ. Καραμανλής υπήρξε και παραμένει πάντοτε ένας άκρως συνεπής πολιτικός και πρωθυπουργός».



Ο εκπρόσωπος

Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού. Οι εκλογές θα γίνουν στη ώρα τους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση εάν εννοεί στο τέλος της τετραετίας απάντησε μονολεκτικά «ναι». «Δεν είδα να μιλά κανείς για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών» απάντησε, δε, σε ερώτημα αναφορικά με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τις οποίες «υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών». Και στο ερώτημα «αν η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το καλοκαίρι» ο εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά.

H υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα αν οι εξελίξεις στην Τουρκία μπορεί να είναι λόγος επίκλησης πρόωρων εκλογών στη χώρα μας, απάντησε: «Δεν ρωτάτε τον κατάλληλο άνθρωπο. Οποιοσδήποτε λόγος υπάρξει για τον πρωθυπουργό της χώρας θα τον πει καθαρά. Άρα τέτοιο θέμα στη φάση αυτή δεν τίθεται». Ο Κ. Καραμανλής, συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Αρα το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών θα επαναλάβουν αυτή τη θέση την οποία σας επαναλαμβάνω και εγώ».