
Με ορμητήριο το κλειστό Πατελών όπου είναι εδώ και λίγους μήνες η έδρα τους, τα στελέχη του Οργανισμού σχεδιάζουν δράσεις με στόχο και το 2007 να είναι αθλητικό έτος για το Ηράκλειο.
Η 1η Μαρτίου, ημέρα που ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Κλειστού, χαρακτηρίστηκε ιστορική από τους ανθρώπους του ΔΑΟΗ, με τον πρόεδρο του κ. Δροσίτη να τονίζει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι: “Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεχτήκαμε κριτική αλλά τον δουλέψαμε πολύ και αποτελεί σπουδαίο εργαλείο. Παραδειγματιστήκαμε από άλλους Δήμους και με την πάροδο του χρόνου κάποια άρθρα ίσως υποστούν αλλαγές”.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν κυρίως από σωματεία, για το κόστος χρήσης του Κλειστού σε προπονητικές ώρες, ο κ. Δροσίτης επεσήμανε:
“Είναι το σπίτι όλων των αθλημάτων, των σωματείων και των δημοτών. Οι λειτουργικές ανάγκες είναι τεράστιες και δεν μένουμε στις φωνές διαμαρτυρίας λίγων συλλόγων. Αυτός είναι ο κανονισμός κι όποιος δεν το δέχεται, ας μην χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση. Δεν μπορούμε να επιβαρύνουμε τους δημότες για χάρη των σωματείων που έχουν πολύ λιγότερους αθλούμενους σε σχέση με τον απλό κόσμο. Εξάλλου, ο Δήμος έχει βοηθήσει πολύ τα σωματεία στο παρελθόν. Οι Ομοσπονδίες τους έχουν κάνει το ίδιο;”.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του ΔΑΟΗ, τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του Κλειστού Πατελών θα κυμανθούν από 600.000-800.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 137.000 ευρώ θα προέλθουν από τις εισφορές και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από τον Δήμο Ηρακλείου.
“Το ίδιο καθεστώς με μας ισχύει και σε άλλες πόλεις. Η διαφορά είναι ότι εμείς διαθέτουμε ένα σύγχρονο Δημοτικό Γυμναστήριο που παρέχει σχεδόν τα πάντα. Βλέπουμε όλο τον κόσμο με το ίδιο μάτι, χωρίς διαχωρισμούς. Ο Δήμος όμως δεν είναι τράπεζα, ούτε Γ.Γ. Αθλητισμού. Τα έσοδα από τη χρήση δεν καλύπτουν ούτε το ένα τέταρτο των συνολικών εξόδων”, πρόσθεσε ο κ. Δροσίτης και στάθηκε στη δωρεάν διεξαγωγή των αγώνων για τα τοπικά πρωταθλήματα.
“Τα υπόλοιπα Κλειστά του νομού για να ανοίξουν για αγώνες, χρειάζονται υπαλλήλους και εξτρά χρέωση. Εμείς το παρέχουμε δωρεάν στις τοπικές Ενώσεις”.
Σε ό,τι αφορά το αθλητικό καλεντάρι του 2007, ο κ. Δροσίτης τόνισε πως είναι αναβαθμισμένο:
“Αναμφίβολα είναι πιο πλούσιο το φετινό καλεντάρι ποσοτικά και καλύτερο ποιοτικά. Εκτος από τις καθαρά αθλητικές διοργανώσεις, θα κάνουμε πολλές ημερίδες επιστημονικού χαρακτήρα. Αγκαλιάζουμε όλα τα σπορ όπως κάθε χρόνο”.
Ο κ. Δροσίτης μίλησε επίσης γαι τον τομέα των αθλητικών έργων και το Παγκρήτιο Στάδιο:
“Ολοκληρώνουμε το έργο που ξεκίνησαν σε πολλές περιοχές και ετοιμάζουμε νέα που είναι σημαντικά για κάθε διαμέρισμα. Σίγουρα το μεγάλο στοίχημα για μας είναι η διαχείριση του Παγκρητίου Σταδίου όταν και αν έρθει στα χέρια του Δήμου μας. Το μόνο που απομένει για να υπογραφεί η σύμβαση είναι η συμμετοχή σε μικρό ποσοστό της Γ.Γ.Α. στη διαχείριση. Είμαστε αισιόδοξοι και επιδιώκουμε πάντα το συμφέρον του δημότη”. Ο κ. Δροσίτης τέλος τόνισε πως η ανανέωση στο σχήμα του ΔΑΟΗ ήταν απαραίτητη κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιότητα των συνεργατών του.
Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΑΟΗ φάνηκαν αισιόδοξα για την πορεία που έχει χαραχθεί:
“Ο αντιπρόεδρος κ. Φανου-ράκης τόνισε:
“Η εποικοδομητική κριτική μάς ανδρώνει. Τα νέα στελέχη του ΔΑΟΗ έχουν γνώσεις και αγάπη για τον αθλητισμό. Το Ηράκλειο απέκτησε ένα σύγχρονο Δημοτικό Γυμναστήριο που τίθεται στην υπηρεσία όλων”.
Ο γραμματέας του Οργανισμού κ. Κοκοτσάκης στάθηκε στην εθελοντική προσφορά των μελών:
“Η προσφορά μας δεν είναι επʼ αμοιβή. Ο ΔΑΟΗ καλυπτει το έλλειμμα της Πολιτείας και των Ομοσπονδιών σε αθλητικές εκδηλώσεις και εγκαταστάσεις. Το θέμα είναι να διατηρήσουμε αυτά που έχουμε και να τα βελτιώσουμε, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ελλείψεις που υπήρχαν παλαιότερα”.
Από τα ιστορικά στελέχη του ΔΑΟΗ, ο κ. Δραμητινός τόνισε πως ο Οργανισμός περνάει την καλύτερή του φάση ενώ για το Κλειστό Πατελών είπε χαρακτηριστικά:
“Είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση των εγκαταστάσεων που στο τέλος θα έχουμε πρόβλημα να χωρέσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους. Το θέμα της εισφοράς είναι βέβαιο που μετά την πρώτη σεζόν θα το ξαναδούμε”.
Από τους νέους παράγοντες του ΔΑΟΗ, ο κ. Ράλλης είπε πως η συμμετοχή του στο Δ.Σ. είναι ιδιαίτερα τιμητική:
“Η οργάνωση που υπάρχει στον ΔΑΟΗ είναι απαράμιλλη. Υπάρχει τεράστια δυναμική και είναι τιμή μου που κλήθηκα να προσφέρω”.

