Μπορεί ο ΟΦΗ να έχει τους διπλάσιους βαθμούς από την ΓΕΗ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής βόλεϊ (28 έναντι 14), δεν παύει όμως η μεταξύ τους αναμέτρηση την ερχόμενη Κυριακή στο Κλειστό του Λίντο (5 μ.μ.) για την 15η αγωνιστική να συνιστά ντέρμπι.

Οι δύο ομάδες της πόλης μας ενδιαφέρονται για τους βαθμούς της νίκης, όχι μόνο επειδή τους έχουν ανάγκη, αλλά και για το γόητρο ως είθισται. Πλεονέκτημα έδρας ουσιαστικά δεν υπάρχει καθώς το Λίντο είναι πολύ γνώριμο στον ΟΦΗ και έτσι η “μάχη” προβλεπεται αμφίρροπη.

Η ΓΕΗ προέρχεται από τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία ματς και είναι αγωνιστικά ανεβασμένη, ωστόσο η είσοδος στα μπαράζ φαντάζει ακόμα μακρινή και ουσιαστικά απλησίαστη αν δεν επικρατήσει του ΟΦΗ.

“Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε χωρίς να παραγνωρίζουμε την καλή πορεία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα. Η βελτίωση της ομάδας είναι φανερή το τελευταίο δίμηνο και πιστεύω να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν”, τονίζει ο τεχνικός της ΓΕΗ Μάκης Μαριάτος που για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του (στο ματς του Α’ γύρου προπονητής της ΓΕΗ ήταν ο Ανδρέας Ματαλλιωτάκης).

“Στον ΟΦΗ έχω περάσει αξέχαστες στιγμές και σίγουρα θέλω πάντα το καλύτερο γι’ αυτήν την ομάδα. Τώρα όμως υπηρετώ τη ΓΕΗ και δίνω αυτό που μπορώ στα νέα της παιδιά. Ξέρουμε ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία αλλά δεν τα παρατάμε”, επισημαίνει ο κ. Μαριάτος που δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι.

Στην αντίπερα όχθη, κομπλέ αναμένεται να παραταχθεί και ο ΟΦΗ καθώς ο Θεοδωρίδης που λείπει στην Ολλανδία για ένα σεμινάριο, θα επιστρέψει σήμερα, ενώ και ο Λαγκουβάρδος προπονείται κανονικά.

“Για μας, όλα τα παιχνίδια είναι σηματνικά πλέον και δεν μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε. Χρειαζόμαστε επτά νίκες στα οκτώ ματς που απομένουν έτσι ώστε η τριάδα να είναι εξασφαλισμένη”, δηλώνει ο προπονητής του ΟΦΗ Μιχάλης Καπαρουνάκης που θεωρεί ότι η ΓΕΗ δεν έχει μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο:

“Νομίζω ότι ο αγώνας είναι περισσότερο σημαντικός για μας βαθμολογικά. Σίγουρα υπολογίζουμε τη ΓΕΗ που και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μας είχε κοντράρει. Τώρα φαίνεται ανεβασμένη, κάνει λιγότερα λάθη στο παιχνίδι της και παίζει με καλύτερη ψυχολογία. Κάθε ομάδα είναι ικανή για την ζημιά σε αυτήν την κατηγορία και πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί”, καταλήγει ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Θυμίζουμε ότι στον αγώνα του Α’ γύρου που έγινε στο ΒΑΚ, ο ΟΦΗ είχε επικρατήσει με 3-1 σετ.