Yassou Maria θα πει η Ελλάδα στο Ελσίνκι στον διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί τον Μάιο. Κοινό και κριτική επιτροπή επέλεξαν το τραγούδι που ερμήνευσε ο Σαρμπέλ αντί του No Madonna με τον Χρήστο Δάντη και του With Love με την Τάμτα στην τελετή επιλογής που πραγματοποιήθηκε προχθές στο «Αθηνών Αρένα».

Το τραγούδι με τον μούλτι-έθνικ ρυθμό αλλά και η σκηνική παρουσία του νεαρού τραγουδιστή ήταν αυτά που κέρδισαν τις εντυπώσεις και έτσι το Yassou Maria επελέγη με ποσοστό 39,69%, με δεύτερο το No Madonna (31,28) και τρίτο το With Love (29,02).

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, με αρκετές μεταμφιέσεις και κωμικά τραγούδια.

Η βραδιά όμως είχε και αρκετούς καλεσμένους. Πρώτος εμφανίστηκε ο Μιχάι Τραϊστάριου, που έδωσε πέρυσι την 7η θέση στη Ρουμανία, με το Tornero. Ο Ρουμάνος τραγουδιστής ερμήνευσε και την τελευταία του επιτυχία Dimmi si o no.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο DJ BoBo, που θα εκπροσωπήσει και φέτος την Ελβετία στη Eurovision.

Η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς παρουσίασαν το γαλλόφωνο Comme ci, comme ca, τη συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό.

Εμφανίστηκαν επίσης ο Ντμίτρι Κολντούμ, εκπρόσωπος της Λευκορωσίας, καθώς και το συγκρότημα που θα ταξιδέψει στο Ελσίνκι για λογαριασμό της Βουλγαρίας.

Ο Σαρμπέλ ήταν ο πρώτος εκ των διαγωνιζομένων που εμφανίστηκε στη σκηνή. Ακολούθησαν η Τάμτα και ο Χρήστος Δάντης.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, έκανε ένα μουσικό πέρασμα ο μουσικός του κλαρίνου Γ.Μάγγας, ενώ η Νατάσσα Θεοδωρίδου ερμήνευσε ένα pot-puri από δικά της τραγούδια.

Στη σκηνή ανέβηκε και η Έλενα Παπαρίζου για να παραλάβει το βραβείο του OGAE διά χειρός του Αντώνη Καρατζίκου.

Την φετινή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας, που ήταν ο πρόεδρός της, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και στιχουργός Αντώνης Ανδρικάκης, ο σύμβουλος του προέδρου της ΕΡΤ Τζώνη Καλημέρης, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, ο εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος, η παρουσιάστρια Ελεωνόρα Μελέτη, ο μουσικός παραγωγός Κωνσταντής Σπυρόπουλος και η ηθοποιός Ρέα Τουτουνζή.

Μία ψήφο από κοινού έδωσαν ο πρόεδρος του ΟGAE GREECE, Αντώνης Καρατζίκος και ο αρχισυντάκτης του ESC TODAY, Viniker Barry.

Ο Μίμης Πλέσσας ήταν αυτός που έδωσε τελικώς στον Σαρμπέλ το «εισιτήριο» για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.