Η δημοσιοποίηση του θέματος από την “Π” και οι προειδοποιήσεις του νοσοκομείου ότι θα προχωρήσει σε αγωγές ανάγκασαν την τράπεζα που εδώ και μήνες διατηρούσε αδικαιολόγητα στους λογαριασμούς της 1 εκατομμύριο ευρώ, ποσό δωρεάς της Φωτεινής Χατζάκη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την εκταμίευση των χρημάτων προκειμένου να τα αξιοποιήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα σύμφωνα με την επιθυμία της δωρήτριας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Μελάς σημείωσε πάντως, ότι το Πανεπιστημιακό θα διεκδικήσει και τους τόκους που έχει μέχρι σήμερα χάσει αφού η τράπεζα καθυστερούσε χωρίς ουσιαστικό λόγο την μεταφορά των χρημάτων στον λογαριασμό του νοσοκομείου.

Με το 1 εκατομμύριο ευρώ και επιπλέον 700 χιλιάδες ευρώ που πρόσφερε η δωρήτρια θα ανεγερθεί νέα κλινική για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Η Φωτεινή Χατζάκη όπως είναι γνωστό άφησε όλη την περιουσία που είχε κάνει με τα δύο αδέλφια της Ζαχαρία και Ειρήνη στο νοσοκομείο, τον Δήμο Γοργολαϊνίου και την εκκλησία Κάτω Ασιτών.

Τα 3 αδέλφια που είχαν αποκτήσει μια τεράστια περιουσία με το εμπόριο αρωματικών φυτών δεν είχαν στενούς συγγενείς και η επιθυμία τους ήταν η κινητή και ακίνητη περιουσία τους να διατεθεί για κοινωφελείς σκοπούς.

Και οι τρεις πέθαναν το 2003.