Φωτιές έχει “ανάψει” όχι μόνο στους κόλπους του ΔΑΟΗ αλλά και στα τοπικά σωματεία ο υπό έγκριση κανονισμός λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου των Πατελών και συγκεκριμένα η διάταξη για τη χρέωση των προπονητικών ωρών και το ύψος αυτής.
Οι φωνές διαμαρτυρίας είναι αρκετές και εκφράζεται από ορισμένους οργή και αγανάκτηση για την τακτική που ακολουθείται σχετικά με τη χρήση ενός Δημοτικού Γυμναστηρίου. Υπάρχουν βέβαια και οι πιο ψύχραιμες απόψεις αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι βρισκόμαστε στα πρώτα… επεισόδια ενός σίριαλ που θα κρατήσει αρκετά.
Εναν λόγο παραπάνω έχουν σίγουρα οι άνθρωποι του βόλεϊ καθώς ο χώρος είχε χαρακτηριστεί παλαιότερα το σπίτι του αθλήματος και τώρα βλέπουν ότι δεν έχουν το “κλειδί” για να το ανοίξουν.
“Αυτά που ακούμε είναι αδιανότητα και απορώ ποιοί τα εισηγούνται”, λέει ο τεχνικός των γυναικείων τμημάτων της ΑΘΛΕΣΗ, Μανόλης Μανωλάκης και προσθέτει:
“Αν λειτουργήσει έτσι το Δημοτικό κλειστό, δε θα διαφέρει σε τίποτα από ένα ιδιωτικό γυμναστήριο.
Δε γνωρίζω καμία ομάδα που να μπορεί να δίνει τόσα πολλά χρήματα κάθε μήνα κι ας έγινε και κάποια έκπτωση στην αρχική τιμή. Εκτός των άλλων μας ζητάνε να υπογράψουμε και σύμβαση και να καταθέσουμε εγγυητική επιστολή για να μη χάσουν τα χρήματα”.
Η ΑΘΛΕΣΗ λοιπόν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το Kλειστό Πατελών εφόσον εφαρμοστεί η χρέωση των ωρών όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Μανωλάκης.
“Η προσφορά του Δήμου Ηρακλείου στις τοπικές ομάδες ήταν ανύπαρκτη τόσα χρόνια και τώρα που αξιώθηκε να φτιάξει ένα κλειστό, ζητάει από τις ομάδες της περιοχής του να το συντηρήσουν.
Εμείς που αντιδράμε σε αυτό, θεωρούμαστε σαμποτέρ. Γιατί τότε δεν κάνουν το ίδιο και οι άλλοι δήμοι; Ο Γιούχτας π.χ. πληρώνει για να κάνει βάρη στο Kλειστό Αρχανών; Στο κάτω κάτω υπάρχουν και καλύτερα κλειστά στο νομό μας όπως της Χερσονήσου, που παρέχουν κάθε διευκόλυνση στις ομάδες. Εμείς λοιπόν δεν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε για να μπούμε και θα συνεχίσουμε με τις υπάρχουσες δυσκολίες”.
Η ΓΕΗ από την πλευρά της θεωρεί υπερβολικό το κόστος των 15 ευρώ για κάθε ώρα που προτάθηκε αλλά εκφράζει τη θέλησή της να χρησιμοποιήσει την εγκατάσταση.
“Προσφέρουμε κοινωνικό έργο και είναι απαράδεκτο να μας βάζουν εμπόδια με πρόφαση τα έξοδα.
Μια λογική επιβάρυνση είναι κατανοητή αλλά αυτά που έχουμε ακούσει είναι εκτός πραγματικότητας” επισημαίνει ο γενικός αρχηγός της ΓΕΗ, Λεωνίδας Γρύλλος και συμπληρώνει:
“Μας λένε ότι οι ομάδες είναι επιχειρήσεις, γι’αυτό πρέπει να πληρώνουν.
Αγνοούν φαίνεται τα χρήματα που μας χρωστάει η Ομοσπονδία για τις μετακινήσεις ή τις πενιχρές επιχορηγήσεις που παίρνουμε.
Κανένα σωματείο δεν έχει πόρους αν εξαιρεθούν τα μέλη του. Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν αυτό το κόστος της χρήσης του Κλειστού στο οποίο διακαώς θέλουμε να μπούμε, να το χρεώσουμε στα μέλη μας, δηλαδή ουσιαστικά στους δημότες Ηρακλείου.
Αν συμφωνήσουν, έχει καλώς”, καταλήγει ο κ. Γρύλλος και ζητάει να γίνει μια συνάντηση μεταξύ του δήμου και των σωματείων για να βρεθεί η χρυσή τομή.
Πιο συγκαταβατικός είναι ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ Βαγγέλης Καπαρουνάκης ο οποίος δικαιολογεί το σκεπτικό του ΔΑΟΗ, κατανοώντας παράλληλα την αντίδραση των συλλόγων.
“Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τα έξοδα για τη συντήρηση του Κλειστού Πατελών είναι πολλά και ο ΔΑΟΗ δεν έχει άλλη επιλογή. Ελπίζω ότι η επιβάρυνση των σωματείων που δικαιολογημένα αντιδρούν από την πλευρά τους, θα είναι σε πιο λογικά πλαίσια.
Περισσότερα θα πούμε όταν εγκριθεί ο κανονισμός λειτουργίας κι έχουμε όλα τα στοιχεία”, δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Σωματείων Βόλεϊ Κρήτης.
Στο Κλειστό Πατελών μπορούν υπό προϋποθέσεις να στεγαστούν και ατομικά αθλήματα, άρα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς βλέπουν το θέμα και άλλοι παράγοντες.
Ο προπονητής πάλης του “Καλλέργειου” Παράσχος Δεσκουλίδης έχει να πει: “Είμαστε από τα λίγα αθλήματα που δε ζητάμε συνδρομή από τα παιδιά. Γι’ αυτό και δε συμφωνώ να μας επιβληθεί κόστος για χρήση εγκαταστάσεων. Αλλα αθλήματα που λειτουργούν έτσι, ίσως θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν”, τονίζει χαρακτηριστικά.

