Ο κόσμος πήρε... απουσία και ο Εργοτέλης το άριστα στο ντέρμπι του Παγκρητίου. Οι “κιτρινόμαυροι” κέρδισαν τη “μάχη” της εξέδρας και πανηγύρισαν δικαιολογημένα τη μεγάλη (διπλή) νίκη.

Ποσοτικά ο κόσμος του ΟΦΗ ήταν περισσότερος, ωστόσο πιο εκδηλωτικοί ήταν οι φίλοι του Εργοτέλη.




Δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να τραγουδούν και να συμπαραστέκονται στην ομάδα τους, αφού τους βοήθησε η εξέλιξη του αγώνα και το γρήγορο γκολ του Μελισσά που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα τους. Αντίθετα, οι οπαδοί του ΟΦΗ έμειναν “άφωνοι” από την άσχημη τροπή που πήρε το παιχνίδι και παρά το ότι αποτελούσαν την πλειοψηφία στο γήπεδο, έχασαν τη “μάχη” από τους τυπικά γηπεδούχους.

Η εικόνα πάντως που είχε το Παγκρήτιο στο ντέρμπι, ήταν απογοητευτική. Οι δυο κορυφαίες ομάδες της πόλης δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 6 - 6.500 φιλάθλους. Οι οπαδοί του ΟΦΗ ήταν διασπαρμένοι με τον βασικό πυρήνα (που αποτελείτο από τους οργανωμένους) να βρίσκεται στις θύρες 8 και 9 και τους υπόλοιπους στις 11 και 12. Οι οργανωμένοι ξεκίνησαν από το κέντρο του Ηρακλείου και έφτασαν με πορεία στο Παγκρήτιο. Ωστόσο ο παλμός της ασπρόμαυρης εξέδρας ήταν υποτονικός και παρά το ότι οι δυο ομάδες έχουν κοινή έδρα, το Παγκρήτιο, ο ΟΦΗ έπαιξε... εκτός έδρας. Οι οργανωμένοι πάντως βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Όπως γράφουμε και πιο πάνω συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι στη θύρα 8 και ανάρτησαν τα πανό τους, τα πιο πολλά από τα οποία ήταν ανάποδα... Πάντως περίπου ένα δεκάλεπτο πριν από τη λήξη και αφού είχε γίνει το 2-0, οι φίλοι του ΟΦΗ άρχισαν να μαζεύουν τα πανό και να αποχωρούν απογοητευμένοι από το Παγκρήτιο.

Οι φίλαθλοι του Εργοτέλη βρίσκονταν στη θύρα 20, δίπλα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Η ατμόσφαιρα σε γενικές γραμμές ήταν καλή παρά το ότι δεν αποφεύχθηκαν τα συνθήματα εκατέρωθεν.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΟΦΗ φώναζαν πριν από το ματς για την διοίκηση “επτά, επτά, επτά νά ʼναι οι ώρες σου μ... Βατσινά...” αλλά μετά την έναρξη του αγώνα η εξέδρα των φιλάθλων του ΟΦΗ θύμιζε... εκκλησία. Συνθήματα είχαμε και από την πλευρά των “κιτρινόμαυρων” για τον ΟΦΗ (κυριάρχισε το γνωστό “έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη”).

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν κάποιος ξένος βρισκόταν στο γήπεδο δεν θα πίστευε ότι διεξαγόταν τοπικό ντέρμπι. Το μαρτυρά και το αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων για ένα τέτοιο παιχνίδι. Κόπηκαν μόλις 4.150 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 41.305 ευρώ, ενώ η προσέλευση του κόσμου σύμφωνα με την καταμέτρηση από τον Εργοτέλη, έφτασε τους 7.300 θεατές.



Τιμές

Πριν από την έναρξη του αγώνα, η διοίκηση του Εργοτέλη προχώρησε σε βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν συνδέσει το όνομά τους και με τα δύο σωματεία. Τιμήθηκαν οι Μανώλης Πατεμτζής, Κώστας Χανιωτάκης, Μανώλης Φραγκιαδάκης, Έιγκε Γκέραρντ και Μύρωνας Σηφάκης. Απʼ αυτούς απουσίαζε ο τελευταίος, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, καθώς η ομάδα του (Νίκη Β.) είχε χθες αγώνα και δεν μπορούσε να φύγει. Την πλακέτα παρέλαβε ο γιός του.