Στόχος επετεύχθη χθες για τον Εργοτέλη που κέρδισε 2-0 το Χαϊδάρι στο Παγκρήτιο και πλησίασε την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και την Κέρκυρα που σκόνταψε χθες στην Πάτρα και με την οποία θα λύσει τις διαφορές του την επόμενη αγωνιστική. Ωστόσο αν θέλει να ελπίζει ότι θα σπάσει το ρόδι και εκτός έδρας πρέπει να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο από το χθεσινό.

Το μόνο που θα έχει να θυμάται η ηρακλειώτικη ομάδα από το χθεσινό παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα. Ενα αποτέλεσμα που οφείλεται εν πολλοίς στην εμπειρία της και στις εξάρσεις του Ογκουνσότο και κατά δεύτερο στην αφλογιστία των φιλοξενούμενων. Το Χαϊδάρι έδειξε χθες γιατί αν και νεοφώτιστο στην κατηγορία βρίσκεται τόσο ψηλά και ίσως βάσει της συνολικής του εικόνας να εδικαιούτο κάτι καλύτερο από αυτό που εντέλει πήρε από το ματς.

Ο Εργοτέλης συνέχισε τις προβληματικές του εμφανίσεις αλλά η... αύρα του Παγκρητίου τον οδήγησε σε μια ακόμα νίκη την τρίτη στη σειρά σ’αυτό το γήπεδο που αποδεικνύεται μέχρι τώρα και το μεγάλο το “όπλο”. Ό,τι έχει πετύχει το συγκρότημα του Μανόλη Πατεμτζή στο πρωτάθλημα το οφείλει στην απόλυτη αξιοποίηση της έδρας όπου έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με συντελεστή τερμάτων 5-0.

Η αιτιολογία πάντως που επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει εν μέρει την εικόνα της ομάδας του ο Μανόλης Πατεμτζής έχει βάση καθώς ο Εργοτέλης όπως χθες έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο μετά τη συντριβή της Καισαριανής. Κατά πρώτο λοιπόν αναζητούσε μια νίκη και κατά δεύτερο μια εμφάνιση αυτοεπιβεβαίωσης. Το πρώτο ήρθε το δεύτερο όχι κι αυτό από τη μια είναι καλό από την άλλη όμως αν δεν χτυπήσει το καμπανάκι τώρα που είναι ακόμα νωρίς ίσως στο μέλλον οι “κιτρινόμαυροι” να αντιμετωπίσουν προβλήματα.



Νέα πρόσωπα

Ο Εργοτέλης παρουσιάστηκε χθες με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του. Γεγονός που λίγο-πολύ αναμενόταν μετά την βαριά ήττα στην Καισαριανή. Ο Γεωργόπουλος, ο Γκιάτας, ο Ξημεράκης, ο Παρβού και ο Ογκουνσότο ήταν οι τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον πρώτο και τον τελευταίο να δικαιώνουν τον προπονητή τους για την επιλογή του. Κι αν για τον Ογκουνσότο είναι είδηση όταν δεν αγωνίζεται για τον Γεωργόπουλο η χθεσινή συμμετοχή ήταν μια καλή έκπληξη για τον ίδιο και την ομάδα του. Σημαντική και η συμβολή του πολύπειρου “στρατιώτη” του Εργοτέλη Μιχάλη Ξημεράκη που όποτε χρειάστηκε ήταν παρών και κράτησε το μηδέν στην εστία του. Πάντως και παρά τις αλλαγές ο Εργοτέλης είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού διότι μπορεί το σύστημα (4-4-2) να έμοιαζε ορθολογικό αλλά οι περισσότεροι παίκτες έδειχναν να μην έχουν ξεπεράσει το σοκ της Καισαριανής.

Το Χαϊδάρι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και πέτυχε εν μέρει να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα στην αμυντική γραμμή του Εργοτέλη με τους Μούνγκουε και Φρίμποργκ. Ωστόσο αν και είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν τις ξόδεψαν όλες και πλήρωσαν το νόμο του ποδοσφαίρου. Το ότι φωνάζουν για τη διαιτησία δεν τους δίνει άλλοθι για το ότι οι ίδιοι καθόρισαν τη μοίρα τους αφού στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ομάδα που σκοράρει και χθες αυτή ήταν ο Εργοτέλης. Ο Μανόλης Πατεμτζής διαπίστωσε γρήγορα χθες ότι η ομάδα του δεν είχε κίνηση και δεν κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και έκανε την πρώτη του κίνηση στο 37’ περνώντας στο ματς τον έμπειρο Σαββίδη στη θέση του Κοιλιάρα. Ούτε αυτή η αλλαγή όμως βοήθησε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του που πήρε τη νίκη χάρις στην εκρηκτικότητα και την εκτελεστική δεινότητα του Ογκουνσότο ο οποίος παρά το ότι βρέθηκε σε μέτρια μέρα έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω. Το γκολ και το πέναλτι που κέρδισε έφταναν για να χαρίσουν στην ομάδα του το πολύτιμο “τρίποντο” και να δείξουν ότι ο Νιγηριανός (ο οποίος απουσίαζε στην Καισαριανή από την ενδεκάδα) είναι απαραίτητος στον Εργοτέλη.

Συμπερασματικά το χθεσινό παιχνίδι δεν είχε τίποτα να προσφέρει σε όσους το παρακολούθησαν ούτε και στον Εργοτέλη πλην της κατάκτησης των τριών πολύτιμων βαθμών. “Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι” κι υπό αυτήν την έννοια ο Εργοτέλης πήρε αυτό που ήθελε και πάει γι’άλλα...

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ξημεράκης, Κορδονούρης, Γεωργόπουλος, Μαρκόφ, Γκιάτας, Κοιλιάρας (37’ Σαββίδης), Σουτζής, Κόβατς (83’ Γωνιωτάκης), Νατσέφσκι, Παρβού (66’ Αργυράκης), Ογκουνσότο.

ΧΑΪΔΑΡΙ: Κοτταράς, Χωριανόπουλος (62’ Πετρόπουλος), Μουρούτης (73’ Γκουντελίτσας), Τσουκαλίδης, Γκουγκουλάκης, Πυρένης, Κριπιντίρης, Μούνγκουε (68’ Κατσαρός), Κουκουτσέλας, Υφαντής, Φρίμποργκ.