Αλλοι το είπαν τύχη της Καλλιθέας. Αλλοι ατυχία του Εργοτέλη. Αλλοι έκαναν λόγο για μαγική εικόνα. Η ουσία είναι ότι ο Εργοτέλης έφυγε ηττημένος από το “Ελ Πάσο” και με ένα βαρύ σκορ (3-0) στις αποσκευές του. Αυτή η ήττα άφησε τους “κιτρινόμαυρους” στον βυθό της βαθμολογίας (όχι πάντως μόνους τους) και τους βάζει νωρίς-νωρίς σε μπελάδες.

Είναι κρίμα γιατί ο χθεσινός Εργοτέλης δεν άξιζε τέτοιας τύχης. Οχι ότι εδικαιούτο να κερδίσει αλλά αυτή η ήττα με τη μεγάλη έκταση του σκορ σαφώς τον αδικεί. Δεν ήταν η εικόνα του για τρία γκολ. Λάθη έγιναν αλλά όχι για ένα τόσο βαρύ σκορ. Ο Εργοτέλης πλήρωσε και χθες την απειρία του στα μεγάλα σαλόνια. Είχε τις ευκαιρίες αλλά τις κλώτσησε και η Καλλιθέα που είναι πιο έμπειρη ομάδα τον “καθάρισε”. Μέσα σε πέντε λεπτά ένα ματς που φαινόταν ντέρμπι έγινε περίπατος για τους γηπεδούχους. Οι “κιτρινόμαυροι” πάντως έχουν κι ένα ακόμη λόγο να είναι δυσαρεστημένοι. Ο διαιτητής Βασιλείου δεν τους άφησε να προηγηθούν στο σκορ ενώ γενικότερα η διαιτησία στο χθεσινό ματς ήταν... φιλοεδρική.

Καθαρό πέναλτι

Η φάση που ίσως να έκρινε και το παιχνίδι έγινε στο 21’ όταν ο Κουλακιώτης έκοψε με το χέρι σουτ του Ογκουνσότο. Ολοι το είδαν εκτός από τον διαιτητή που στέρησε από την ομάδα του Μύρωνα Σηφάκη την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ. Πέρα απ’ αυτή τη φάση που ήταν καθοριστική έγιναν και κάποιες άλλες με τον Εργοτέλη να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες. Ηταν επόμενο ότι κάποια στιγμή ο νόμος του ποδοσφαίρου θα τον τιμωρούσε. Οπως κι έγινε. Μέσα σε πέντε λεπτά η Καλλιθέα πέτυχε δυο γκολ και έριξε τον Εργοτέλη στο καναβάτσο. Βοήθησε σ’ αυτό και ο Τάκης Λεμονής ο οποίος στο 30’ πέρασε τον Σέτα στη θέση του Ουάγκα. Ο Γκεοργκίεφ πήγε στη μέση και οι γηπεδούχοι βρήκαν διαδρόμους για την εστία του Χανιωτάκη. Οι παίκτες του κ. Σηφάκη πέρασαν ένα εφιαλτικό πεντάλεπτο το οποίο προκάλεσε εκνευρισμό σε κάποιους παίκτες (Σκέντζος) με αποτέλεσμα να γίνει γρήγορα το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός του Εργοτέλη προσπάθησε να τονώσει την επιθετική του γραμμή για να φτάσει η ομάδα του στο γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ομως η πίεση του σκορ και η εμφανής απειρία αντί να φέρουν τη μείωση του σκορ έφεραν το ακριβώς αντίθετο. Σε μια φάση που η άμυνα “κοιμήθηκε” ο Καρατζάς πέτυχε το 3-0 και “κλείδωσε” τη νίκη για την ομάδα του, δίνοντας της μάλιστα και διαστάσεις θριάμβου. Η “χαριστική βολή” για τον Εργοτέλη ήλθε στο 64’ όταν ο Δημήτρης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα με δέκα παίκτες. Σ’ αυτό το σημείο οι παίκτες του κ. Σηφάκη “παρέδωσαν τα όπλα” και περίμεναν απλά το σφύριγμα της λήξης.

Απογοήτευση

Οπως ήταν φυσικό ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε το παιχνίδι στενοχώρησε πολύ τους “κιτρινόμαυρους”. Διότι η Καλλιθέα δεν ήταν πολύ καλύτερη κι αυτό μένει ως πίκρα για την ηρακλειώτικη ομάδα. Δυστυχώς όμως ο Εργοτέλης για άλλη μια φορά φαίνεται πως πλήρωσε με βαρύ κόστος την απειρία του. Ο χθεσινός αγώνας μπορούσε να είχε άλλη εξέλιξη αν οι “κιτρινόμαυροι” είχαν αποτελεσματικότητα κι αν μετά από κάποιο σημείο δεν έδειχναν στο παιχνίδι τους στοιχεία πανικού. Ο Εργοτέλης ήταν κυρίαρχος στα πρώτα 30’ όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού η επικράτηση της Καλλιθέας ασφαλώς και κρίνεται δίκαιη. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η τύχη ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, οι οποίοι πάντως πιστοποίησαν πως και φέτος έχουν τις δυνατότητες για μια αξιόλογη παρουσία στην Α’ Εθνική. Από την άλλη πλευρά, ο Εργοτέλης του πρώτου ημιώρου ασφαλώς και θα έχει τύχη στην κατηγορία, μόνο όμως αν συνδυαστεί αυτός ο ενθουσιασμός με την εμπειρία, που είναι φανερό ότι λείπει από την ομάδα του Ηρακλείου.

Ποιοί ξεχώρισαν

Από τον Εργοτέλη φάνηκε περισσότερο ο Κοιλιάρας, ενώ από την Καλλιθέα οι Τσίγκας, Σέτα, Γκέκας.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάννης, Γκεοργκίεφ, Καρατζάς, Κουλακιώτης, Νταμπρόφσκι, Ουάγκα (30’ Σέτα), Ντραγκίσεβιτς, Τελκίνσκι, Σαββίδης (57’ Πασσάς), Γκέκας, Τσίγκας (68’ Κουτσοσπύρος).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Σκέντζος (46’ Σπυριδάκης), Δημήτρης, Οικονομάκης, Ιβάνοφ, Σουτζής, Κοιλιάρας, Σιλά, Βούκοβιτς (70’ Σουργιάς), Ογκουνσότο (76’ Γωνιωτάκης), Πίρβου.