Η βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας είναι το θέμα του συνεδρίου INASRUD που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 4 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Οινοποιείου ΜΙΝΩΣ-ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ.

Το INASRUD υλοποιείται με τη συμμετοχή της Ομάδας Περιφερειακής Ανάλυσης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ελλάδα), το Δήμο Cefalu της Σικελίας (Ιταλία), τη Νομαρχία του Grosseto της Τοσκάνης (Ιταλία) και το Πανεπιστήμιο Λα Κορούνια της Γαλικίας (Ισπανία). Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΕ συμμετέχει στο έργο ως συντονιστής των δραστηριοτήτων του επικοινωνιακού σχεδίου του έργου.

Στόχος του INASRUD είναι η διάχυση εμπειρίας και καλών πρακτικών από τους ευρωπαίους εταίρους προς την Κρήτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ενδοχώρας με τη μορφή θεματικών μελετών και η σύνθεση τους σε μία εξειδικευμένη μελέτη για το νομό Ηρακλείου. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις παραπάνω μελέτες θα παρουσιαστούν από τους φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα στο συνέδριο που διοργανώνεται.

Nα σημειωθεί ότι στο χώρο του συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση τοπικών προϊόντων που θα κλείσει με δείπνο και μουσική εκδήλωση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.