Καθαρά ανδρική υπόθεση θα είναι φέτος η εκπροσώπηση του ηρακλειώτικου βόλεϊ στις εθνικές κατηγορίες.

Η ΑΘΛΕΣΗ σταθερά στη Βʼ Εθνική και ο ΟΦΗ με τη νεοφώτιστη ΓΕΗ στη Γʼ, θα προσπαθήσουν με τις εμφανίσεις τους να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Λιγότερο άγχος μπορούμε να πούμε ότι έχει η ΑΘΛΕΣΗ, που όντας πλέον καταξιωμένη στην κατηγορία, θα κυνηγήσει κάτι καλύτερο από το πλασάρισμα στη μέση της βαθμολογίας, το οποίο με σχετική άνεση επιτύγχανε τα προηγούμενα τρία χρόνια. Πιο δύσκολα είναι σαφώς τα πράγματα για τον ΟΦΗ και τη ΓΕΗ στην τελευταία χρονιά της Γʼ Εθνικής, η οποία από του χρόνου καταργείται. Θα πρέπει λοιπόν να μπουν στην πρώτη πεντάδα του ομίλου τους για να αποφύγουν τον άμεσο υποβιβασμό στα τοπικά των 7 τελευταίων ομάδων.

Οι τρεις πρώτες ομάδες θα ανέβουν στη διευρυμένη Βʼ Εθνική ενώ η 4η και η 5η της βαθμολογίας θα δώσουν αγώνες μπαράζ, με τις δυο τελευταίες της Βʼ Εθνικής και τις νικήτριες των προκριματικών αγώνων των πρωταθλητών Περιφερειών. Οι ομάδες που θα επικρατήσουν στα μπαράζ θα παίξουν στη Βʼ Εθνική και οι χαμένες στα τοπικά.

Αυτό σημαίνει ότι από τη Βʼ Εθνική μπορεί φέτος να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα (δύο θα ανέβουν στην Α2) ενώ αντίθετα από κάθε όμιλο της Γʼ Εθνικής ενδέχεται να πέσουν μέχρι και 9 ομάδες. Το έργο του ΟΦΗ και της ΓΕΗ γίνεται ακόμα δυσκολότερο, με δεδομένη την πενιχρή μεταγραφική ενίσχυση, ωστόσο είναι βέβαιο πως δε θα παραδώσουν τα όπλα.

Να θυμίσουμε ότι στην αυριανή πρεμιέρα η ΑΘΛΕΣΗ υποδέχεται στο Λίντο (6 μ.μ.) τις Σέρρες, ενώ ο ΟΦΗ παίζει (5 μ.μ.) στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο.

Την Κυριακή η ΓΕΗ φιλοξενεί στο Λίντο (5 μ.μ) τον Εθνικό. Χθες η ΑΘΛΕΣΗ αντιμετώπισε σε προπονητικό φιλικό τη ΓΕΗ ενώ το βράδυ της Τετάρτης κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ. Το Σαββατοκύριακο τέλος, έχουμε πρεμιέρα και στη Βʼ Εθνική γυναικών όπου φέτος την Κρήτη εκπροσωπούν ο ΟΠΕΡ και ο Κένταυρος.

Εξίσου δύσκολη η αποστολή τους κι εδώ λόγω αναδιάρθρωσης.