Τεράστια προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή συνεχής και έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου σπίτια πλημμύρισαν και διεκόπη για αρκετή ώρα η συγκοινωνία προς Γέργερη και Μεσαρά.

Για περισσότερο από τρεις ώρες έβρεχε καταρρακτωδώς και σε συνδυασμό με το σύνηθες για την περιοχή φαινόμενο της ομίχλης η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες. Η Νομαρχία Ηρακλείου γνώριζε για το έντονο καιρικό φαινόμενο, θέτοντας σε επιφυλακή τα μηχανήματά της.

Η συνεχής νεροποντή ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και σταμάτησε γύρω στις 8 το βράδυ.

Τεράστιοι βράχοι, γλάστρες, πέτρες βρέθηκαν στον κεντρικό δρόμο, ενώ δύο οχήματα της Πυροσβεστικής έβγαζαν μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης από τα σπίτια που πλημμύρισαν. Τα μηχανήματα του δήμου δούλευαν πυρετωδώς για να καθαρίσουν το δρόμο και να κάνουν πιο ασφαλή την μετακίνηση των διερχόμενων οχημάτων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δρόμο που οδηγεί προς τον Πανασό και λίγα μέτρα από το εμφυαλωτήριο του χωριού , όπου αστυνομικοί προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να εφιστούν την προσοχή των οδηγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια σημεία η στάθμη του νερού ξεπερνούσε ακόμη και το ένα μέτρο.

Σήμερα αναμένεται να πάνε μηχανήματα της Νομαρχίας στην Αγία Βαρβάρα για να καθαρίσουν τους δρόμους στους οποίους υπήρξαν καταπτώσεις βράχων και χωμάτων.