Ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον 38χρονο που έκανε για άλλη μια φορά άνω-κάτω την Αστυνομία, παρασύροντας αστυνομικούς σε μια τρελή καταδίωξη και πυροβολώντας , όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το πόμολο μιας πόρτας.

Ο 38χρονος που έχει απασχολήσει πολλές φορές την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, είπε στο δικαστήριο, ότι βρισκόταν σε χωριό της Μεσαράς, όπου ήπιε με ένα φίλο του, μετά συνέχισε σε ένα άλλο χωριό και κατέληξε στο Ηράκλειο όπου πήρε το πολυτελές αυτοκίνητο της κουνιάδας του και επέστρεψε.

Σε κάποιο μπλόκο της Αστυνομίας, δεν σταμάτησε και έτσι άρχισε το κυνηγητό.

«Όταν βλέπω αστυνομικούς αγχώνομαι, γιατί πάντα κάτι βρίσκουν για να με συλλάβουν» είπε στο δικαστήριο για να αιτιολογήσει γιατί δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.

Ο 38χρονος, ανέφερε ότι δεν θυμάται τι έγινε από τη στιγμή που αποβιβάστηκε ο φίλος του.

Οι κινήσεις του όμως είναι γνωστές. Αφού ξέφυγε, κατέληξε σε ξενοδοχείο, όπου , σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απείλησε με πιστόλι τον ξενοδόχο.

Εκείνος, είπε χθες ότι δεν τον απείλησε αλλά ότι φεύγοντας από το ξενοδοχείο, επειδή μάγκωσε η πόρτα, έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε την κλειδαριά για να ανοίξει. Είπε επίσης, ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Υπέρ του 38χρονου, κατέθεσε η σύζυγος του η οποία είπε ότι είναι καλός οικογενειάρχης και ότι καμιά φορά , όταν πιεί, μπορεί να εκτραπεί.

Ο 38χρονος μετά την δίκη αφέθηκε ελεύθερος.