Μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σε θέματα υγείας και κοινωνικής φροντίδας πραγματοποιεί το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, στην προσπάθειά του να συνδράμει την υγειονομική και κοινωνική ενδυνάμωση των μελών του.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί στα πλαίσια κύκλων διαλέξεων και ομιλιών σε συνεργασία με τοπικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Συγκεκριμένα:

• Ο Α’ κύκλος ομιλιών με θέμα: “Κοινωνική δραστηριοποίηση και αυτενέργεια κατά τη γήρανση: Η σημασία του εθελοντισμού”, αφιερωμένος στην “Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας” θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2006, ημέρα Τρίτη στις 10.00 π.μ. από την κ. Μαρία Ρούβαλη, εκπαιδεύτρια από το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Θα ακολουθήσει ενημέρωση των μελών σχετικά με την υλοποίηση σειράς μαθημάτων πρώτων βοηθειών από την ίδια στα μέλη του ΚΑΠΗ.

• Ο Β’ κύκλος ομιλιών με θέμα: “Γεροντική ηλικία και διατροφή: Οταν οι καιροί αλλάζουν...”, αφιερωμένος στην “Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής” πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2006, ημέρα Πέμπτη στις 11.00 π.μ. από την κ. Αποστολάκη Ιωάννα, διαιτολόγο, η οποία ανήκει στο ειδικό εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

• Ο Γ’ κύκλος ομιλιών με θέμα: “Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς: Ο ρόλος της σύγχρονης οικογένειας”, αφιερωμένος στην “Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας” πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2006 στις 10.00 π.μ. ημέρα Δευτέρα από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Φροντίδας Οικογένειας, του Δήμου Ηρακλείου, Φουστανάκη Ιωάννα-οικογενειακή σύμβουλο, Χαρωνιτάκη Αικατερίνη-ψυχολόγο και Μαραγκάκη Αννα-ψυχολόγο.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810/315453.