Επί έξι μήνες περιμένει απάντηση από τον πρύτανη και τη Σύγκλητο η Διοίκηση του Μορφωτικού Συλλόγου Επιστημών Υγείας του Π.Κ, σε μια επιστολή που τους έστειλε αναφορικά με το θέμα του κτιρίου του “Ευαγγελισμού”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, γιατρός Μανόλης Δετοράκης, με αφορμή το προχθεσινό δημοσίευμα της “Π”, μας γνωστοποίησε το έγγραφο εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του για την στάση των οργάνων του Πανεπιστημίου.

Η επιστολή του Συλλόγου προς τη Σύγκλητο , τον κ. Παλλήκαρη και άλλους αποδέκτες αναφέρει:

“Κύριοι,

Η γενική συνέλευση του Μορφωτικού Συλλόγου που συνήλθε στην ετήσια τακτική σύνοδο την 29-3-2006, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της κατάστασης του πάλαι ποτέ κτιρίου της κλινικής “Ο Ευαγγελισμός” ως μελλοντικού κέντρου πολιτιστικής σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την πόλη του Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη θέση της Συγκλήτου, ύστερα από πρόταση του πρώην πρυτάνεως κ. Γ. Γραμματικάκη, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να φιλοξενηθεί εκεί και το Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής.

Ο Σύλλογός μας, υπενθυμίζοντας την παραπάνω απόφαση, υποβάλλει στη σεβαστή Σύγκλητο την παράκληση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την απελευθέρωση, αποκατάσταση και χρησιμοποίηση του ιστορικού κτιρίου, που συνδέεται άρρηκτα με την Ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Ασφαλώς, το θέμα αυτό είναι της απόλυτης δικαιοδοσίας της Συγκλήτου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή.

Η επί έτη συγκέντρωση εκ μέρους του Συλλόγου, σημαντικού υλικού, σχετικού με την εξέλιξη της Ιατρικής στην Κρήτη, αλλά και στον ευρύτερο ελληνικό και μεσογειακό χώρο, μπορεί να βρει εκεί την κατάλληλη στέγη της, μεταξύ και άλλων χρήσεων που η Σύγκλητος ήθελε αποφασίσει.

Το κτίριο, παραδομένο στη φθορά του χρόνου, απειλείται με κατάρρευση, αποτελεί εστία ρύπανσης και προκαλεί το κοινό αίσθημα των πολιτών. Με τη βεβαιότητα ότι θα δείτε με ενδιαφέρον την παράκλησή μας”.