Τη μεγάλη νίκη του συνδυασμού του προέβλεψε χθες βράδυ από την πλατεία Ελευθερίας στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του συνδυασμού του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ.Κουράκης, δεσμευόμενος ότι στην επόμενη δημοτικής περίοδος που θα ξεκινήσει, η παράταξη του θα βάλει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για την τοπική ανάπτυξη. Ο κ.Κουράκης μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο συμπολιτών μας που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μίλησε με ενθουσιασμό για το δημοτικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, που πέτυχε τη δημιουργία υποδομών, που αλλάζουν τη μορφή και τη λειτουργία του Ηρακλείου, που καθημερινά γίνεται πιο ανθρώπινο, λειτουργικό, ελκυστικό, και πιο κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «κάναμε πολλά έργα, εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα στο Ηράκλειο και τα δημοτικά διαμερίσματα και τα συνδέσαμε με τις καθημερινές λειτουργίες του πολίτη. Το Ηράκλειο σήμερα στρέφει το πρόσωπό του προς τη θάλασσα. Τα ιστορικά μνημεία αναδεικνύονται. Το κέντρο της πόλης αναμορφώνεται. Δημιουργήσαμε νέες πλατείες, νέους πεζόδρομους, νέους χώρους αναψυχής. Αποκαταστήσαμε τα τείχη, το σύμβολο του Χάνδακα, του μεγάλου Κάστρου, ανοίξαμε τις πύλες τους και τα αποδώσαμε στους πολίτες. Εκσυγχρονίσαμε τις λειτουργίες του δήμου. Δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην κοινωνική φροντίδα και την κοινωνική μέριμνα».

Ο Γ.Κουράκης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του για τη νέα τετραετία, αφού τόνισε ότι απαντά στις προκλήσεις της νέας εποχής, υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα νέο, φιλόδοξο και συγχρόνως ρεαλιστικό σχεδιασμό. Όπως είπε οι βασικοί στόχοι της νέας τετραετίας συνδέονται με την υλοποίηση μεγάλων στρατηγικής σημασίας έργα, όπως την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου και των μνημείων, η ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της αποκατάστασης των τειχών, η ολοκλήρωση του πολιτιστικού κέντρου, η ολοκλήρωση και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Όλα αυτά για να γίνουν όπως εξήγησε απαιτούν νέες διανοίξεις πεζοδρομήσεις και πλατείες, και νέα μεγάλα οδικά έργα στο κέντρο και την Περιφέρεια.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, δεσμεύτηκε ότι η επόμενη τετραετία θα σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές, και ανατροπές, υπογραμμίζοντας με έμφαση παράλληλα ότι, είναι αποφασισμένος να ασκήσει μια ισχυρή διεκδικητική πολιτική, προκειμένου το Ηράκλειο να αποκτήσει όλα όσα έχει ανάγκη.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο δήμος την επόμενη τετραετία θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τα μεγάλα θέματα της ανάπτυξης του τόπου και για τα θέματα της παιδείας, της απασχόλησης της υγείας, και του περιβάλλοντος για την πόλη και το νομό.

Ο δήμαρχος μίλησε με ενθουσιασμό για τη σύνθεση του νέου ψηφοδελτίου του, τονίζοντας ότι πετυχαίνει τη συνύπαρξη της ανανέωσης και της εμπειρίας, της γνώσης και του ενθουσιασμού για δουλειά, προκειμένου να υλοποιηθεί το όραμα του συνδυασμού που είναι το Ηράκλειο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το ψηφοδέλτιό μας Ηράκλειο Πρωτεύουσα Πόλη- Ηράκλεια Πρωτοβουλία είναι, το ψηφοδέλτιο δύναμης και προοπτικής. Ανοίγουμε την Πόλη μας στη θάλασσα, στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, στον Κόσμο και συγχρόνως στον ξένο, στον επισκέπτη, στο μετανάστη. Μαζί συνεχίζουμε για να κάνουμε το Ηράκλειο πόλη του Αύριο».

Ο ίδιος καταλήγοντας την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: «από την Πλατεία Ελευθερίας στέλνουμε απόψε ένα νέο μήνυμα. Το Ηράκλειο των έργων, της δημιουργίας, της ανάπτυξης αποτελεί σήμερα πραγματικότητα. Όλοι μαζί κάναμε πολλά για την Πόλη μας. Τη Νέα Τετραετία θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Στοχεύουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε για το Ηράκλειο, για τους πολίτες του Ηρακλείου, για όλους μας».