Με πολλές ενστάσεις συνεχίζεται στο ΜΟΔ Νεάπολης η δίκη του 66χρονου Ε.Π από το Ασκύφου Χανίων για το φόνο του 39χρονου κτηνοτρόφου Ευαγγελου Κλαπάκη, τον Ιανουάριο του 2005.

Βασικό στοιχείο εναντίον του είναι τα αποτσίγαρα που βρέθηκαν στο σημείο της ενέδρας τα οποία είναι της ίδιας μάρκας με αυτά που καπνιζε ο κατηγορούμενος και στα οποία ανιχνεύτηκε δικό του γενετικό υλικό το οποίο βρέθηκε στο σάλιο που είχε μείνει στο φίλτρο. Το κύριο σημείο αντιπαράθεσης, είναι η νομιμότητα της εξέτασης DNA, καθώς ο εκ των συνηγόρων κ. Ραγκούσης, υποστηρίζει ότι η εξέταση αυτή δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη γιατί ελήφθη στη διάρκεια της προδικασίας και χωρίς ακόμα να έχει απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος του. Την ένσταση, απέκρουσαν με άλλα νομικά επιχειρήματα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κκ Λαμπρινός και Κάββαλος οι οποίοι ζήτησαν να προβληθούν σε ηλεκτρονικό υπολογιστη φωτογραφίες της περιοχής από τις οποίες προκύπτει ότι είναι αδύνατον τα αποτσίγαρα να μεταφέρθηκαν εκεί από την μάντρα του κατηγορούμενου που βρίσκεται πολύ μακριά. Την άποψη αυτή, έχει προβάλει η υπεράσπιση.

Ο κατηγορούμενος που είχε κτηματικές διαφορές με το θύμα αρνείται την κατηγορία και δεν έχει ομολογήσει την πράξη του. Παράλληλα, επικαλείται την μαρτυρία συγχωριανών του, ότι τον είδαν στο χωριό τους το επίμαχο διάστημα και προσδιορίζουν ακριβώς την ώρα ,που είναι περίπου 15-20 λεπτά αργότερα από το χρόνο προσδιορισμού του φόνου. Ένας τέτοιος μάρτυρας, μεγάλης ηλικίας κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, όμως η πολιτική αγωγή, αμφισβήτησε την αξιοπιστία του.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθεται –με την κατηγορία της συνέργειας-και ο 25χρονος γιός του, ο οποίος φέρεται να τον πήγε στο σημείο όπου έστησε καρτέρι στον κτηνοτρόφο και να τον περίμενε στη συνέχεια σε άλλο σημείο για να τον παραλάβει.

Το θύμα πήγαινε στο χώρο βόσκησης των ζώων του, στη θέση Σικίδια του Εμπρόσνερου επιβαίνοντας στο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκινητό του. Ενώ βρισκόταν στο τιμόνι οδηγώντας σιγά, πετάχθηκε μπροστά του ο δράστης και πυροβόλησε εναντίον του με καραμπίνα με αποτέλεσμα να του προκαλέσει 11 σοβαρά τραύματα τα οποία προκάλεσαν το θάνατο του.

Οι αστυνομικοί, βρήκαν στο σημείο του φόνου, τρία αποτσίγαρα, τα οποία περιλήφθησαν στο αποδεικτικό υλικό. Ο δράστης εξαφανίστηκε ενώ από την προανάκριση που άρχισε ο ηλικιωμένος άντρας θεωρήθηκε ύποπτος και έτσι μετά από διαδικασία μέσω των δικαστικών αρχών, υποβλήθηκε σε εξέταση DNA, και συγκρίθηκε με το DNA που ανιχνεύτηκε στο σάλιο. Όπως προέκυψε , ήταν το ίδιο.