Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε χθες ο Αναστάσης Παπαληγούρας για την πορεία της κάθαρσης στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι οι προαγωγές στο δικαστικό σώμα θα γίνουν με βάση την αξιοκρατία και την επετηρίδα.

«Είναι γνωστό το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα θέματα της Δικαιοσύνης.

Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο, προκειμένου να τον ενημερώσω για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση, υλοποιώντας μεθοδικά και αποφασιστικά τους στόχους που έχουμε θέσει για μια Δικαιοσύνη σύγχρονη, ποιοτική και ταχύρρυθμη και για ένα σωφρονιστικό σύστημα με αναβαθμισμένες υποδομές και ανθρώπινο πρόσωπο» είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαληγούρας.

«Ενημέρωσα επίσης τον Πρόεδρο» συνέχισε, «για την πορεία της κάθαρσης στη Δικαιοσύνη, την οποία, όπως γνωρίζετε, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία. Ο ίδιος άλλωστε με προέτρεψε να κρατάμε τη “χατζάρα καλά ακονισμένη”.

Ερωτηθείς εάν έχει ληφθεί απόφαση για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο υπουργός υπογράμμισε: «Εννοείτε τις προαγωγές.

Όχι, αλλά είναι θέμα ημερών. Αυτό που αξίζει να σημειώσω είναι ότι και φέτος οι επιλογές της κυβέρνησης θα είναι με βάση την αξιοκρατία, αλλά και την επετηρίδα.

Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι θα επιλεγούν οι πιο άξιοι μεταξύ των αξίων».