Μεταθέσεις εκατοντάδων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, με καθαρά κομματικά κριτήρια, που οδηγούν στην αποδυνάμωση σημαντικών υπηρεσιών, καταγγέλλουν αξιωματικοί συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως καταγγέλλουν οι μεταθέσεις των αξιωματικών το 2006 έφτασαν τις 670, ενώ συνολικά από τις εκλογές του 2004 μέχρι και σήμερα περισσότεροι από 1.600 αξιωματικοί, δηλαδή ποσοστό άνω του 60% του συνόλου των υπηρετούντων αξιωματικών, μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απογυμνώνονται σημαντικές υπηρεσίες, όπως η Αντιτρομοκρατική ή η Διεύθυνση Ασφαλείας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν, επίσης, ότι οι μεταθέσεις που πρόσφατα ανακοινώθηκαν είναι παράνομες, αφού έγιναν μετά την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου (14 Ιουνίου) για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απαντά πως οι μεταθέσεις των αστυνομικών μπορούν να γίνουν μέχρι και 30 ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία και επικαλείται την εκλογική νομοθεσία.