Υπηρετούσαν στα Χανιά Δίωξη για κακούργημα κατά δύο εισαγγελέων

Σε βαθμό κακουργήματος, διώκονται ο αντεισαγγελέας Εφετών Σταύρος Τζουλάκης και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθανασία Χριστοπούλου για αδικήματα που διέπραξαν ενώ υπηρετούσαν στα Χανιά.

Και οι δύο υπηρετούν σήμερα εκτός Κρήτης και είχαν απολογηθεί για τις κατηγορίες που τους βάρυναν στις αρχές του χρόνου.

Χθες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά των δυο εισαγγελικών λειτουργών. Συγκεκριμένα και για τους δύο παραγγέλθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης για κατάχρηση εξουσίας καθώς δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε υπόθεση ανθρωποκτονίας από αμέλεια (τροχαίο).

Κατά του κ. Τζουλάκη, παραγγέλθηκε ακόμα η άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βαθμό κακουργήματος και η άσκηση ποινικής δίωξης για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων αφορά την αγορά δυο κατοικιών και τα πλημμελήματα για την παρέμβαση του σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση.

Ο κ. Τζουλάκης, ο οποίος στο παρελθόν είχε παραλειφθεί από τις προαγωγές, ελεγχόταν εδώ και πολλούς μήνες από τον κ. Σανιδά καθώς εις βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για έκνομη συμπεριφορά. Μία από τις υποθέσεις , για την οποία ζητείται η ποινική του δίωξη, αφορά δικογραφία για τροχαίο στην Κρήτη (η κατηγορία ήταν ανθρωποκτονία εξ αμελείας), την οποία ο αντεισαγγελέας εφετών έθεσε στο αρχείο. Ο συγκεκριμένος φέρεται ότι είχε οικονομικές συναλλαγές με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που έγινε το τροχαίο, ο οποίος είναι επιχειρηματίας τσιμέντων στα Χανιά, με συνέπεια να ερευνάται εάν η ενέργειά του να θέσει την υπόθεση στο αρχείο ήταν σύννομη ή όχι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τζουλάκης προμηθευόταν τσιμέντο από τον επιχειρηματία για την ανέγερση οικοδομών του.

Για την ίδια υπόθεση ζητείται να ασκηθεί δίωξη κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χανίων, Αθανασίας Χριστοπούλου (η οποία έχει υπηρετήσει ως αντεισαγγελέας και στο Ηράκλειο), της οποίας την πρόταση να τεθεί η δικογραφία του τροχαίου στο αρχείο επικύρωσε ο κ. Τζουλάκης.

Ο κ. Τζουλάκης, μετατέθηκε από τα Χανιά, όπου υπηρετούσε πάνω από 20 χρόνια, στην Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου (Σύρο), στην οποία σπανίως εμφανίζεται επικαλούμενος ασθένεια. Ο ίδιος , έχει διωχθεί επίσης ,εξαιτίας της δήλωσης «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλει, καθώς , όπως προέκυψε, δεν αντιστοιχεί με την οικονομική του επιφάνεια (ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων και κάτοχος υψηλών τραπεζικών λογαριασμών).