Ρεπορτάζ

Κατερίνα Μυλωνά

Στέλλα Σαμιώτη

Ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα απόμερες τοποθεσίες της Κρήτης ψηφίζουν οι νέοι Ηρακλειώτες για να περάσουν τις διακοπές τους, καθώς αποτελούν πιο οικονομική λύση που, όμως, προσφέρεται για καλοκαιρινές αποδράσεις…

Μικρές παρέες, πολύ κέφι και όρεξη είναι όσα χρειάζονται προκειμένου να περάσουν αξέχαστες διακοπές.

Πρώτη επιλογή το ξενοδοχείο, καθώς περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις αλλά δε θα έλεγαν «όχι» για τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει το camping.

Η «Π» μίλησε με νέους Ηρακλειώτες, οι οποίοι περιέγραψαν τις προτιμήσεις τους για τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές.

Η Κρήτη αποτελεί την πρώτη επιλογή του Γιώργου Μιχελογιαννάκη, ο οποίος θεωρεί ότι το νησί μας είναι ωραιότερο από πολλούς άλλους προορισμούς. Ο Γιώργος, λόγω της δουλειάς του, έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη στο εξωτερικό κι έτσι προτιμά να περνάει τις διακοπές του στην Κρήτη. Για παρέα επιλέγει δύο με τρία άτομα ενώ προτιμά τα απόμερα μέρη από τα πιο κοσμοπολίτικα. Τέλος, ο Γιώργος ψηφίζει camping που προσφέρει πιο συναρπαστικές εμπειρίες από το ξενοδοχείο.

«Καλύτερα να μάθουμε πρώτα την Κρήτη και μετά να πάμε στο εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κορνηλάκης. Ο Νίκος θέλει να περνάει τις διακοπές του ήρεμα, για αυτό θέλει να πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο που προσφέρει όλες τις ανέσεις, αλλά κάπου απόμερα. Όσο αφορά την παρέα, ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν έχω κανένα πρόβλημα».

«Η Ελλάδα είναι ο ωραιότερος προορισμός», υποστηρίζει η Ροδάνθη Δανδακάκη, η οποία προτιμά προορισμούς εντός της χώρας από άλλους στο εξωτερικό. Η Ροδάνθη δεν έχει πρόβλημα όσο αφορά το μέγεθος της παρέας που θα τη συντροφεύει στις καλοκαιρινές της αποδράσεις. Τέλος, ψηφίζει διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο για να γλιτώσει την ταλαιπωρία της κατασκήνωσης.

Η Νίκη Νερατζάκη προτιμά να περνάει τις διακοπές της σε ελληνικά νησιά γιατί βρίσκονται αρκετά κοντά με το Ηράκλειο και οι τιμές είναι χαμηλές σε σχέση με άλλους προορισμούς. Για συντροφιά θέλει μονάχα τους κολλητούς της φίλους. Όσο αφορά τη διαμονή της, «μου αρέσει να μένω σε ξενοδοχείο γιατί είναι πολύ άνετα», αναφέρει. Όταν, όμως, αφήνει πίσω της το Ηράκλειο, ομολογεί ότι αναζητά γνωστά της πρόσωπα.

«Προτιμώ να κάνω camping, μου αρέσει περισσότερο η εμπειρία αυτή», αναφέρει η Μαρία Ζερβάκη, η οποία ψηφίζει Κρήτη για τις καλοκαιρινές της αποδράσεις. Ιδιαίτερα, προτιμά τις πιο απόμερες τοποθεσίες, όπως τα νότια παράλια του νησιού. Η Μαρία δεν έχει πρόβλημα όσο αφορά την παρέα που θα περάσεις μαζί της τις διακοπές, αρκεί να είναι καλοί της φίλοι. Όσο αφορά τι αναζητά όσο λείπει από την πόλη, «απολύτως τίποτα», δηλώνει.

«Ως Κρητικιά νομίζω ότι το νησί μας είναι ο πιο κατάλληλος προορισμός για διακοπές και το προτείνω ανεπιφύλακτα», αναφέρει η Ελένη Αθανασοπούλου. Ακόμα, ψηφίζει νησιά, όπως Σαντορίνη και Μύκονο στα οποία έχει ταξιδέψει και έχει περάσει υπέροχα. Όσο αφορά προορισμούς στο εξωτερικό, θεωρεί ότι ενδείκνυνται περισσότερο για χειμερινές εξορμήσεις. Η Ελένη θέλει να έχει μαζί της δυο τρεις καλούς φίλους και προτιμά να μένει σε κάποιο ξενοδοχείο. Όταν λείπει αναζητά τις μεγάλες παρέες και, φυσικά, το σπίτι της.

Ο Χάρης Ρυσάκης ακόμη και στις διακοπές του επιλέγει την Κρήτη. «Για τις διακοπές μου προτιμάω την Ελλάδα και περισσότερο το νησί μας, την Κρήτη αν και δε λέω όχι για μερικές ημέρες στο εξωτερικό. Το ξενοδοχείο σου προσφέρει πρακτικές ανέσεις αντίθετα το camping σε ταλαιπωρεί αρκετά. Είναι καλύτερα στις διακοπές οι παρέες να είναι ολιγομελείς».

Ο Νίκος Σπυριδάκης στις διακοπές του συνηθίζει να δραστηριοποιείται έντονα κάνοντας καλοκαιρινά αθλήματα και γι’αυτό όταν φεύγει από το Ηράκλειο νοσταλγεί την πιο ξεκούραστη καθημερινότητα «Ο προορισμός των διακοπών μου εξαρτάται από την οικονομική μου κατάσταση. Ωστόσο στην Ελλάδα προτιμάω να επισκέπτομαι τα νησιά και από το εξωτερικό την Ευρώπη. Στην Κρήτη μ’ αρέσει πολύ ο νομός Λασιθίου και των Χανίων. Επιλέγω κοσμοπολίτικα μέρη για τις διακοπές μου και ξενοδοχείο για τη διαμονή μου, διότι μου προσφέρει σιγουριά και άνεση. Το camping είναι κάτι που δεν έχω δοκιμάσει και θα το ήθελα πολύ.»