Ένα μοναδικό γυναικείο άγαλμα, ίσως το ωραιότερο απ΄όσα έχουν μέχρι σήμερα βρεθεί στον θεσσαλικό χώρο, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας προχθες, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκάλυψης και αποκατάστασης του Θεάτρου. Το άγαλμα- βρέθηκε μόνο ο κορμός του- παριστάνει την Θεά Αρτέμιδα και κατά πρώτη προσέγγιση χρονολογείται περί τα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ. Φορά κοντό χιτώνα και πάνω από αυτόν δέρμα ζώου, μάλλον ελαφιού, ενώ υπάρχει και πλούσιος διάκοσμος τόσο στο κυρίως σώμα, όσο και στις επωμίδες.

Όπως επεσήμανε ο αρχαιολόγος και προϊστάμενος της ΙΕ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Αθ Τζαφάλιας, που επιβλέπει την ανασκαφή, πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα αγάλματα της Αρχαίας Θεσσαλίας.

Το γλυπτό έχει ύψος 80 εκατοστά και βάσει του κορμού του το ύψος ολόκληρου του αγάλματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρέπει να ανέρχεται στα 1,65 με 1,70 εκατοστά.

Η Θεά Άρτεμις αναμφίβολα είναι ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα, που θα τοποθετηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας με την ολοκλήρωσή του.