Αν στη χθεσινοβραδνή εκδήλωση εμφανίζονταν ο νομάρχης Δημήτρης Σαρρής κι ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης, τότε δεν θα έλειπε κανείς από το ΠΑΣΟΚ!

Πραγματικά, όλα τα στελέχη, πολλά από τα οποία είχαν διαφορετική στάση σε σχέση με την αντιμετώπιση του κινήματος στον κ Σαρρή, ήταν παρόντα.

Εκτός από τους βουλευτές του νομού (Β. Κεγκέρογλου, Στ. Ματζαπετάκης, Μ. Στρατάκης, Μ. Φραγκιαδουλάκης, ) παραβρέθηκαν οι βουλευτές Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης και Ρεθύμνου, Μανόλης Όθωνας, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, πολλοί δήμαρχοι ή υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού (από την Αγία Βαρβάρα ήταν παρόντες και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ), ο Γιάννης Σκουλάς, που θα διαδεχτεί την κ Σχοιναράκη στο κοινοβούλιο, εφόσον εκλεγεί νομάρχης, ο πρώην υπουργός Μανόλης Παπαστεφανάκης, οι πρώην βουλευτές Αλέκος Δαριβιανάκης και Σταύρος Βρέντζος, σχεδόν όλοι οι αντινομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι του κ Σαρρή, ο πρώην νομάρχης Γιάννης Γαρεφαλάκης.

-Τόσο η Βαγγελιώ Σχοιναράκη όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές αναφέρθηκαν πολλές φορές στο Γιάννη Γαρεφαλάκη και στο Δημήτρη Σαρρή. Μάλιστα η Βαγγελιώ χαρακτήρισε γενναία πολιτικά την απόφαση του νομάρχη να μην είναι υποψήφιος, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη θητεία της δίπλα στον κ Γαρεφαλάκη, ως νομαρχιακή σύμβουλος την περίοδο 1995-1998.

-Η Βαγγελιώ Σχοιναράκη και η Άννα Διαμαντοπούλου είναι «κολλητές», όπως είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι, ίσως γνωστό, είναι ότι γεννήθηκαν την ίδια μέρα! Το αποκάλυψε η κ Διαμαντοπούλου στην ομιλία της, λέγοντας ότι έχουν γεννηθεί το 1959. Για την ακρίβεια, στις 28 Φεβρουαρίου εκείνης της χρονιάς. Γι αυτό, άλλωστε, είναι οι «φίλες μιας ζωής», όπως είπε η κ Σχοιναράκη.

-Η ελιά είναι το σύμβολο της παράταξης της υποψήφιας νομάρχη. Και συμβολικά η κ Σχοιναράκη οι βουλευτές και οι συνεργάτες της, μετά την εκδήλωση κατέληξαν στο εστιατόριο «Ελιά», για να χαλαρώσουν!

- Για τον «αθόρυβο» Γιώργο Σχοιναράκη, το σύζυγο της Βαγγελιώς, μίλησε η κ Διμαντοπούλου. «Είναι δίπλα της σε κάθε απόφαση, κι αυτό είναι σημαντικό», είπε.