Τη διακήρυξη αρχών παρουσίασε η υποψήφια νομάρχης, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή, τη συνεργασία και τον έλεγχο του πολίτη.

«Πολιτών Νομαρχία» ο τίτλος του συνδυασμού της με έμβλημα την ελιά


Το πρώτο…«λάθος», στην πρεμιέρα της ενώπιον των Ηρακλειωτών, έκανε χθες βράδυ η υποψήφια νομάρχης και βουλευτής Βαγγελιώ Σχοιναράκη! Η επιλογή μιας κλειστής αίθουσας κι όχι ενός ανοικτού χώρου για την επίσημη πρώτη, αποδείχτηκε λανθασμένη, καθώς το λεγόμενο «όλον ΠΑΣΟΚ», που ήταν εκεί μετά, και οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την πρώτη ομιλία της υποψήφιας και την παρουσίαση της διακήρυξης αρχών, ήταν πολλαπλάσιοι από τις θέσεις που υπήρχαν. Τόσο η αίθουσα του ξενοδοχείου «Ατλαντίς» όσο και οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου, αλλά και ο δρόμος γέμισαν ασφυκτικά. Εκατοντάδες Ηρακλειώτες μάλιστα που βρέθηκαν εκτός της αίθουσας, παρέμειναν επί σχεδόν 2 ώρες, χωρίς καν να μπορούν να ακούσουν τις ομιλίες.

Η πρεμιέρα, λοιπόν, της Βαγγελιώς Σχοιναράκη ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική για την πορεία της μέχρι τις εκλογές. Η υποψήφια νομάρχης, πλαισιωμένη από τους βουλευτές, το δήμαρχο Ηρακλείου, τους περισσότερους δημάρχους του νομού, σχεδόν το σύνολο των νομαρχιακών συμβούλων του νομάρχη Δημήτρη Σαρρή, όχι όμως και από τον ίδιο, παρουσίασε το πλαίσιο της πολιτικής για την ανάπτυξη του νομού, δίνοντας έμφαση στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Άλλωστε και το όνομα του συνδυασμού της, «Ηράκλειο, πολιτών νομαρχία», δείχνει το στόχο.

Την κ Σχοιναράκη παρουσίασαν δύο προσωπικές της φίλες, με τις οποίες ακολούθησε παράλληλη πορεία μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Η βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και η διευθύντρια της ΚΟ του κινήματος, στενή συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάτζελη. Παράλληλα εκ μέρους των κοινοβουλευτικών του νομού, ο ευρωβουλευτής Σταύρος Αρναουτάκης, μίλησε για την κ. Σχοιναράκη και παρουσίασε την εκδήλωση.

Στην ομιλία της η κ Σχοιναράκη απηύθυνε πρόσκληση στους Ηρακλειώτες να προχωρήσουν μαζί με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη με κέντρο αναφοράς τον άνθρωπο, τον κάθε πολίτη. Συχνά έκανε αναφορές για τη συνέχεια στη νομαρχιακή αρχή, θέλοντας να δείξει ότι διαγράφει το παρελθόν, όπως αυτό εκφράστηκε είτε από τον πρώην νομάρχη Γιάννη Γαρεφαλάκη, που ήταν παρών, είτε από το σημερινό νομάρχη Δημήτρη Σαρρή.