Το θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Σημείον» ανεβάζει την επόμενη βδομάδα η θεατρική ομάδα των καθηγητών νομού Ηρακλείου στο θέατρο Όμμα Στούντιο (Ευαγ. Φραγκούλη 13- Γιόφυρο).

ΟΙ παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη 22 Ιουνίου ενώ θα ανέβουν στις 21.00

H Θεατρική Ομάδα της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) σχηματίστηκε το 1999 και έχει παρουσιάσει τα παρακάτω έργα:

1999:Τρωάδες του Ευριπίδη

2000: «6+4 ψέματα που λένε την αλήθεια» (μονόπρακτα-μονόλογοι).

2001: Πέρσες του Αισχύλου

2005: Νεράιδα του Ζαν Ζιρωντού

Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις, η ΘΟΚΝΗ συμμετείχε (επιμέλεια, παρουσιάσεις) και σε πολλές μουσικές και λογοτεχνικές εκδηλώσεις της ΕΛΜΕ.

Κυρίως υπήρξε και συνεχίζει να είναι ο βασικός διοργανωτής (από το 2001 μέχρι σήμερα) των Συναντήσεων για την Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση, που πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο και αφορούν στο ρόλο των παραστατικών τεχνών στο σχολείο.

«Οι Θεοί δεν πέθαναν ούτε γύρω μας ούτε μέσα μας. Κοιμούνται μόνο. Και όσοι από μας το γνωρίζουν, δεν μπορούν να ζουν παρά για να Τους ξυπνήσουν. Κάθε όμως φωνή μας, κάθε λέξη μας σπάζει μόλις πλησιάζει στην περιοχή Τους και χωρίς να Τους αγγίζει ξαναγυρίζει σε μας θρυμματισμένη κι άχρηστη. Δεν πρέπει όμως ν΄ απελπιζόμαστε. Ας μην απομακρυνθούμε απ΄ την απρόσιτη σφαίρα Τους- την ουσία του εαυτού μας!- κι ακούραστοι ας προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί Τους. Ποιος ξέρει! Μπορεί στο τέλος να επιτύχουμε το Λόγο, που θα ξανανοίξει και για μας τα ζωογόνα μάτια του Απόλλωνος,»

Δημήτριος Καπετανάκης

(ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ).