Τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας υποβλήθηκαν σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ, καθώς εκπρόσωποι της αρμόδιας επιτροπής της FIFA, βρέθηκαν στην Ελβετική πόλη, Βετζίς, όπου προετοιμάζεται η “σελεσάο” ενόψει του προσεχούς Μουντιάλ.
Οι άνθρωποι της FIFA με επικεφαλής τον ιατρό, Γίρι Ντβόρακ, πήραν δείγματα ούρων από τον τερματοφύλακα, Ροτζέριο Τσένι, τον αμυντικό, Λουϊζάο και τους μέσους, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Ζουνίνιο.
Ακόμη, το ιατρικό επιτελείο των Λατινοαμερικάνων προσκόμισε στην αντιπροσωπεία της διεθνούς ομοσπονδίας, τα έγγραφα που αποδεικνύουν τον τραυματισμό και κατά συνέπεια τον αποκλεισμό του Εντμίλσον από το Μουντιάλ, αφού ο Βραζιλιάνος μέσος υπέστη ρήξη μηνίσκου στο δεξί γόνατο. O Eντμίλσον αντικαταστάθηκε στην αποστολή από τον Μινέιρο της Σάο Πάολο.

Αργεντινή
Ένα δυσάρεστο γεγονός ήρθε να χαλάσει το κλίμα στην Εθνική Αργεντινής λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αμυντικός της Ρόμα Λεάντρο Κουφρέ θρηνεί το χαμό του πατέρα του. Ο Κουφρέ αναμενόταν να αποχωρήσει από το Χερζογκενάουραχ της Γερμανίας για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του, αλλά τελικά θα παραμείνει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της “αλμπιοτσελέστε”.
“Το καλύτερο για τον Λεάντρο είναι να παραμείνει στη Γερμανία. Άλλωστε έχει μία δουλειά να κάνει. Εκπροσωπεί όλη τη χώρα. Αυτός είναι ένας τρόπος να τιμήσει την οικογένειά του», δήλωσε στενός συγγενής του Κουφρέ.