Οι διαδημοτικές ποδοσφαιρικές κόντρες με... διαιτητή τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου καλά κρατούν.

Μετά λοιπόν τους Δήμους Παλιανής και Αγ. Βαρβάρας, σειρά παίρνουν οι Δήμοι Γουβών, Επισκοπής, Χερσονήσου και Μαλίων για να διοργανώσουν αύριο και μεθαύριο στο γήπεδο Χερσονήσου το μίνι ποδοσφαιρικό τουρνουά για παιδιά 9-14 ετών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ν.Α. Ηρακλείου.

“Η στήριξη αθλητικών εκδηλώσεων που προάγουν την συμμετοχή μικρών παιδιών ιδιαίτερα στην ενδοχώρα αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους που έχουμε θέσει να υλοποιήσουμε μέσα από το Αθλητικό Καλεντάρι της Δ/νσης Αθλητισμού & Ν. Γενιάς της Ν.Α. Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται επίσης και για την προώθηση της διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ όμορων Δήμων αποδεικνύοντας ότι ο Αθλητισμός ενώνει και δίνει μεγάλη χαρά στα παιδιά βοηθώντας στην ανάδειξη των ταλέντων του μέλλοντος” τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο νομαρχιακός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού κ. Αλεξάκης.

Εχουν δηλώσει συμμετοχή 127 παιδιά στο τουρνουά από τους Δήμους Γουβών - Χερσονήσου - Μαλίων, ενώ οι αγώνες θα γίνουν σε τρεις κατηγορίες (1η κατηγορία παιδιά ηλικιών 96-97), (2η 94-95), (3η 91-92).

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαλίων κ. Λαγουδάκης τόνισε:

“Είναι μια γιορτή χαράς για τα μικρά παιδιά που δεν έχουν πολλές ευκαιρίες να αναδεικνύουν το ταλέντο τους. Η Ν.Α. Ηρακλείου ενώνει τους Δήμους μας σε αυτό το επίπεδο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χερσονήσου κ. Παπαδάκης πρότεινε την εξάπλωση του τουρνουά:

“Ευχαριστούμε τη Νομαρχία που είχε την ιδέα της συνεργασίας των όμορων Δήμων. Θα ήταν καλό κάποια στιγμή να συμπεριλάβουμε σε αυτή τη διαδικασία και άλλους νοτιότερους περιφερειακούς Δήμους”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθυντής Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Ν.Α. Ηρακλείου κ. Επιτροπάκης ο οποίος επεσήμανε πως σκοπός είναι η επέκταση αυτών των τουρνουά και σε άλλους Δήμους.

Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αθλητικής Οργάνωσης Γουβών κ. Βενέρης εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες υπό την ομπρέλα της Νομαρχίας ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. Ηρακλείου κ. Λασιθιωτάκης στάθηκε στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας και συνεννόησης που διέπει τις σχέσεις των Δήμων με τη Νομαρχία.Το πρόγραμμαΟι προκριματικοί αγώνες του τουρνουά θα διεξαχθούν αύριο από τις 5 μ.μ. - 7 μ.μ. και οι τελικοί των κατηγοριών (πάντα στο γήπεδο Χερσονήσου) θα γίνουν το πρωί της Κυριακής (9-1). Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 6944/684595 (Δ. Χερσονήσου, κ. Γιαμαλάκης) 6974 /078723 (Δ. Μαλίων, κ. Μπελιβάνης), 6976/690495 (κ. Βενέρης).