Εκτός του προγράμματος “Θησέας” βρέθηκε η διάνοιξη τω ρυμοτομούμενων κτισμάτων και η ανάπλαση του “Τζάμπο” που για να προχωρήσει τώρα, θα πρέπει ο δήμος να “βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη” και να διαθέσει ένα ποσό της τάξεως των 1.400.000 ευρώ.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το έργο να χρηματοδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του από το πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης “Θησέας”, επέστρεψε από την Περιφέρεια, επειδή όπως αξιολογήθηκε δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη η χρηματοδότηση του έργου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κ.Μαμουλάκη, η εξέλιξη αυτή δεν πρόκειται να μπλοκάρει το έργο, το οποίο με κάθε τρόπο θα πρέπει να προχωρήσει ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσει από την τσέπη του ο δήμος.

Οπως ο ίδιος εξηγεί, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το έργο της διάνοιξης και ανάπλασης της περιοχής στο “Τζάμπο” να διατεθεί ένα ποσό της τάξεως των 700 χιλ. ευρώ. Ομως επειδή τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας δεν μπορούν να εκταμιευθούν, θα διατεθούν για να προχωρήσουν άλλα έργα και συγκεκριμένα η διάνοιξη των οδών Ραυτοπούλου, Παρασκευοπούλου, Ικάρου και Δ. Ακρίτα. Το όλο θέμα τέθηκε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εξηγήθηκε το πρόβλημα που έχει ανακύψει και ψηφίστηκε η εισήγηση της δημοτικής Αρχής, για την κάλυψη του κόστους του έργου της διάνοιξης και ανάπλασης της περιοχής του “Τζάμπο” από το δημοτικό Ταμείο.