Ναι στην ψυχραιμία, όχι στον πανικό είναι το σύνθημα στον Εργοτελη μετά την δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών στην έδρα του. Κανείς δεν περίμενε ότι τα δύο παιχνίδια με Βέροια και Καλαμάτα θα είχαν αυτή την εξέλιξη και τα αποτελέσματα τους προκάλεσαν όπως ήταν λογικό προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας.

Ωστόσο, απʼ όλες τις πλευρές γίνεται προσπάθεια για να διατηρηθεί το ήρεμο κλίμα αφού η ομάδα παραμένει στις θέσεις ανόδου.

Ο Μανόλης Πατεμτζής ήταν ο πρώτος που μίλησε χθες στους παίκτες του για το παιχνίδι με την Καλαμάτα.

Σε χαμηλούς τόνους ο τεχνικός του Εργοτέλη έκανε τις παρατηρήσεις του και επεσήμανε τα λάθη που έγιναν, δίνοντας παράλληλα το μήνυμα για τη συνέχεια. “Πρέπει να δουλέψουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Εχουμε δείξει ότι είμαστε καλή ομάδα και αξίζουμε την άνοδο . Αν δεν προσπαθήσουμε όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει”, ήταν ορισμένα από τα λόγια του στη χθεσινή του ομιλία.

Στον Εργοτέλη θεωρούν ότι η αγωνιστική πτώση της ομάδας οφείλεται στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα.

Αυτό επεσήμανε και ο κ. Πατεμτζής στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ενώ στάθηκε και στην παρουσία των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων που δεν ήταν η αναμενόμενη. “Εχουμε πολλές ελλείψεις και αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε παίκτες που δεν είναι 100% έτοιμοι όπως ο Σταυρακάκης και ο Κένεντι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επειγόντως μεταγραφέςΣτο παιχνίδι με την Καλαμάτα φάνηκε πάντως ότι η ομάδα χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση στον επιθετικό τομέα. οταν δεν σκοράρει ο Ογκουνσότο ο Εργοτέλης μπλοκάρει... και δεν μπορεί να βρει δίχτυα. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο καθώς απουσιάζουν οι Σαββίδης και Κόβατς που είναι δύο παίκτες -κυρίως ο πρώτος - που μπορούσαν να δώσουν λύσεις σʼ αυτό τον τομέα. Ο Νατσέφσκι δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα και το κύριο βάρος πέφτει στον Ογκουνσότο τον οποίο όμως πλέον έχουν μάθει οι αντίπαλοι και του κλείνουν τους χώρους στερώντας του το πιο μεγάλο του όπλο που είναι η ταχύτητα. Ο Εργοτέλης έχει φανερό πρόβλημα απέναντι στις κλειστές άμυνες και γιʼ αυτό αναζητά ένα ακόμα παίκτη για την γραμμή κρούσης. Πρώτος στόχος είναι ο Ναλιντζής κι από κει και πέρα υπάρχουν ακόμη δύο - τρεις εναλλακτικές λύσεις.

Τέλος, εξακολουθεί το ενδιαφέρον για τον Τζωρμπατζάκη τον οποίο η Καλλιθέα ενδέχεται να παραχωρήσει ως δανεικό.