Ο προβληματισμός και η αισιοδοξία ήταν τα συναισθήματα που επικράτησαν στο χθεσινό φιλικό ΟΦΗ-Εργοτέλης (1-2), που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο για την οικονομική ενίσχυση του Πέτρου Μαρινάκη.

Προβληματισμός από την πλευρά του ΟΦΗ, όχι μόνο για το θέαμα που παρουσίασε η ομάδα και για την ήττα, αλλά γιατί για μιά ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ορισμένοι από τους παίκτες του δεν αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου. “Διώξτους όλους”, ήταν η προτροπή των οπαδών προς τον Βαγγέλη Βλάχο, μετά το τέλος της αναμέτρησης. Βέβαια το να τους διώξει όλους είναι μια κουβέντα. Κατʼ αρχήν θα πρέπει να αποκτηθούν άλλοι για να καλυφθούν οι θέσεις όπου “πονάει” η ομάδα. Αλλά και πάλι δεν είναι δυνατόν να φύγουν ορισμένοι αν δεν συμφωνήσουν και οι ίδιοι αφού έχουν συμβόλαιο και για να αποχωρήσουν θα πρέπει να τους καταβληθούν όλα τα χρήματα μέχρι τη λήξη του. Δεν έχει, όμως, ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή τέτοια πολυτέλεια. Η άμυνα ήταν και πάλι αρκετά ευάλωτη, ενώ η υπόθεση του γκολ φαντάζει δύσκολη. Ο παίκτης που “θα κάνει παιχνίδι” δεν υπάρχει, αφού ο Λαμπέρ είναι λίγος, ενώ ο Χατζιαντριάν θέλει μια μπάλα μόνος του και δεν μπορεί να βγάλει σε θέση βολής τους επιθετικούς. Όσον αφορά τους νεοαποκτηθέντες είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν. Ο Κωνσταντινίδης δείχνει περισσότερο έτοιμος αλλά είναι εμφανές ότι του λείπουν παιχνίδια. Ο Οφορίκουε έδειξε ότι είναι πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα για να προσφέρει στην ομάδα αυτά που πρέπει και που μπορεί. Ο Μπελεβώνης είναι ένας χρήσιμος παίκτης και θα βοηθήσει σημαντικά. Το σπουδαίο είναι ότι ξεπέρασε κάθε φόβο, τον οποίο έχουν όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές όταν επανέρχονται μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό όπως αυτός. Σε γενικές γραμμές ο ΟΦΗ χθες απογοήτευσε, δεδομένου ότι έπαιζε ένα φιλικό ματς και οι παίκτες του δεν είχαν το βαθμολογικό άγχος όπως στους αγώνες του πρωταθλήματος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα δείξει το ίδιο πρόσωπο την Κυριακή στη Λιβαδειά, αλλά θα παίξει καλό ποδόσφαιρο ώστε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο και η αισιοδοξία ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παραγόντων, της τεχνικής ηγεσίας και των οπαδών της ομάδας, για ένα καλύτερο αύριο. Σαν ομάδα έπαιξε περισσότερο πειθαρχημένα, είχε ουσία στο παιχνίδι της και πήρε δικαιωματικά τη νίκη. Ακόμη θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα νέα παιδιά που έπαιξαν στο βʼ ημίχρονο έδειξαν ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, αρκεί να δουλέψουν σκληρά. Ο Εργοτέλης μπορεί στο άμεσο μέλλον να εντάξει στην επαγγελματική ομάδα κάποιους από τους ποδοσφαιριστές αυτούς. Κλείνοντας να πούμε ότι για τον Εργοτέλη σκόραραν ο Ογκουνσότο (17ʼ) με σουτ έξω από την περιοχή και ο Τζανετής (74ʼ) με πέναλτι, ενώ για τον ΟΦΗ ο Τριανταφύλλου (90ʼ) με πέναλτι. Στο 65ʼ ο Μαχλάς είχε δοκάρι. Τον αγώνα διηύθυνε ο Γαλανός, που είχε βοηθούς τους Πολυχρονάκη και Ρεμιδιανάκη.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Αναστασιάδης, Αρβανίτης, Πίτσος, Οφορίκουε, Λαμπέρ, Κόλτζος, Χατζιαντριάν, Κωνσταντινίδης, Καζαντζής. Στο βʼ ημίχρονο έπαιξαν οι Καρνέζης, Μπελεβώνης, (59ʼ Κωνσταντάκης, 79ʼ Αλαμπί), Ντάβιντσον, Ρουμπάκης, Τριανταφύλλου, Κουνενάκης, Δέντσας, Χατζιαντριάν (71ʼ Βλαστός), Νουαφόρ (75ʼ Μιχελακάκης), Μαχλάς, Γκονζάλες.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόζα, Αργυράκης, Σουτζής, Ριζούλης, Κένεντι, Χάγκεν, Γεωργόπουλος, Νατσέφσκι, Ογκουνσότο, Κόβατς, Σταθόγλου. Στο βʼ ημίχρονο έπαιξαν οι Πόζα (65ʼ Ζαχαριουδάκης), Κορδονούρης, Τζανετής, Κουνενάκης, Μαρκόφ, Κοιλιάρας, Οικονομάκης, Κεφαλούκος, Σκουλούδης, Σαρρής, Μονιάκης.



Μεταγραφικά

Ακόμη πιο κοντά στον Ούγγρο διεθνή Τάμας Χάιναλ βρίσκεται ο ΟΦΗ, αφού η πρόταση που του έγινε από τη Βαγιαδολίδ δεν ήταν καθόλου συμφέρουσα γιʼ αυτόν. Όπως ανέφερε χθες ο μάνατζερ του παίκτη αν ο ΟΦΗ αυξήσει από 80 σε 100 χιλιάδες ευρώ τις ετήσιες αποδοχές του παίκτη, τότε θα “πέσουν” αμέσως οι υπογραφές δεδομένου ότι έχει συμφωνηθεί το ποσόν που θα πάρει η βελγική Sint-Truiden για να τον παραχωρήσει.

Για τον προπονητή της ομάδας και κατʼ επέκταση για τη διοίκηση, πονοκέφαλο αποτελούν οι παίκτες που είναι στη λίστα των προς αποδέσμευση, αφού δεν υπογράφουν για να φύγουν.