Θετική ήταν η πρεμιέρα του Κένεντι στον Εργοτέλη. Ο Πορτογάλος διεθνής αμυντικός φόρεσε στο χθεσινό φιλικό με τον Ηρόδοτο για πρώτη φορά τα “κιτρινόμαυρα” και έδειξε αρκετά από τα στοιχεία που τον “συνοδεύουν” σαν ποδοσφαιριστή, γεμίζοντας ικανοποίηση τόσο τον Μανόλη Πατεμτζή όσο και τους ανθρώπους του συλλόγου.

Μάλιστα ο Κένεντι, που αγωνίστηκε για μία ώρα περίπου σε θέση αριστερού στόπερ, έδειξε επίσης ότι είναι σ’ ένα καλό επίπεδο και από φυσική κατάσταση, σε σημείο μάλιστα ο Πατεμτζής να τον υπολογίζει για το ματς με τη Βέροια (8/1) εάν και εφόσον βέβαια έχουν φτάσει στην ΕΠΟ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του δελτίου. Εκτός από τον Κένεντι, ο τεχνικός του Εργοτέλη έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία και των υπολοίπων παικτών, καθώς είχαν διάθεση, έτρεξαν και μόχθησαν αρκετά. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-0 με γκολ που πέτυχαν οι Τζανετής, Σουτζής και Ριζούλης. Ο Εργοτέλης αγωνίστηκε με τους Ζαχαριουδάκη, Οικονομάκη, Αργυράκη, Κένεντι, Μονιάκη, Ριζούλη, Κεφαλούκο, Σουτζή, Τζανετή, Σκουλούδη και το νεαρό Σκύβαλο από την Ιεράπετρα, τον οποίο πέρασε από... κόσκινο ο Μανόλης Πατεμτζής. Στο φιλικό χρησιμοποιήθηκαν ακόμα οι Σαρρής, Σταθόγλου, Κορδονούρης, Γεωργαλής, Κοιλιάρας. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κόβατς, Μίχος, Σαββίδης, Ξημεράκης, Χαλκιαδάκης, Γκιάτας, οι οποίοι έχουν προβλήματα τραυματισμών. Απ’ αυτούς μόνο ο πρώτος και ο τελευταίος έχουν ελπίδες να προλάβουν το παιχνίδι με τη Βέροια, στο οποίο όπως είναι γνωστόν θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Κορδονούρης και Μαρκόφ. Ο Βούλγαρος με τον Πόζα έχουν άδεια μέχρι τη Δευτέρα, που αναμένονται στο Ηράκλειο. Τη Δευτέρα θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι “κιτρινόμαυροι” στις προπονήσεις, αφού μετά το σημερινό πρωινό χαλάρωμα θα έχουν ρεπό λόγω της Πρωτοχρονιάς.

Όσον αφορά τον Ηρόδοτο είχε και αυτός μία πολύ καλή παρουσία στο χθεσινό φιλικό. Ο Νίκος Ομηρίδης χρησιμοποίησε τους Λιουδάκη, Βερναδάκη, Γιαλούση, Σπουγιαδάκη, Τρυφίδη, Παπαδάκη, Μιχιαλάκη, Καλαϊτζάκη, Γεωργαλή Δ., Μακρίδη, Κοιλιάρα. Έπαιξαν και οι Τσαλίχης, Καραφωτιάς, Τσομπανάκης, Μαγάκης, Γεωργαλής Ι., Σπανός, Σταυρακάκης, Καϊσαρλής, Παπαδάκης Γ. και Μαραβέλιας.ΜεταγραφικάΑπό μεταγραφικής πλευράς στο “στρατόπεδο” του Εργοτέλη επικρατεί άπνοια λόγω των ημερών. Οι “κιτρινόμαυροι” είναι αλήθεια ότι βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του Βούλγαρου Τόμας, που έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας η περίπτωσή του θα εξεταστεί ξανά μόνο εάν δεν προχωρήσει η μεταγραφή του Παπαδόπουλου.