“Ποδαρικό” με καλό καιρό φαίνεται πως θα μας κάνει ο καινούργιος χρόνος, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα δώσουν τη σκυτάλη τους στις αραιές νεφώσεις και τους νότιους ανέμους.

Μπορεί τα χιόνια που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες στις ορεινές κυρίως περιοχές της Κρήτης να δημιούργησαν ένα καθαρά χριστουγεννιάτικο σκηνικό, με μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν τον «λευκό επισκέπτη», προκάλεσαν όμως σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων αυτών των περιοχών.

Την Πρωτοχρονιά το σκηνικό του καιρού αλλάζει και οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών του νησιού θα υποδεχτούν τον καινούργιο χρόνο με καλές καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα σήμερα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Σε ορισμένες περιοχές υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι παροδικές.

Οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί ισχυροί έως θυελλώδεις, οι οποίοι θα φτάσουν κατά τόπους και τα 9 μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με χθες, από 13-20 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο με ασθενείς βροχοπτώσεις, ενώ αναμένεται να εκδηλωθούν κατά τόπους καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Από αύριο Σάββατο το απόγευμα οι άνεμοι θα αρχίσουν να εξασθενούν και από νότιοι - νοτιοδυτικοί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά από τις πρωινές ώρες θα επικρατούν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι που θα πνέουν θα είναι βόρειοι- βορειοδυτικοί, μετρίας εντάσεως.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 12 μέχρι 19 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο κατά τις βραδινές ώρες υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στις ορεινές περιοχές του νησιού.

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την επομένη της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα σημειωθεί περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει ένα με δύο βαθμούς.