Την βοήθεια των συναδέλφων του βουλευτών ζητά ο Κώστας Μπαντουβάς για να αρθεί η ασυλία του και να δικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την κατηγορία της παράνομης χωροθέτησης δεξαμενής καυσίμων.

Ο βουλευτής της ΝΔ με επιστολή του σε όλους τους συναδέλφους του εξηγεί τι πραγματικά συνέβη με την υπόθεση και ζητά να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας ώστε να παραστεί στο δικαστήριο.

Συγκεκριμένα ο κ.Μπαντουβάς αναφέρει:

‘Εν όψει της επικείμενης συζήτησης σχετικά με το αίτημα του κ. εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ηρακλείου περί άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας, θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Η εν λόγω υπόθεση αφορά στην εναντίον μου κατηγορία περί παράνομης χωροθέτησης δεξαμενής υγρών καυσίμων.

Το έτος 2001, πολλές επιχειρήσεις στον Νομό Ηρακλείου αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω των συνεχών και επαναλαμβανόμενων απεργιών των βυτιοφόρων. Επρόκειτο για πλέον των 50 επιχειρήσεων, διαφόρων αντικειμένων και δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και η «Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε.», της οποίας ήμουν πρόεδρος. Η εταιρία μου διέθετε 17 ιδιόκτητα λεωφορεία – πούλμαν για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων της, τα οποία, όπως αντιλαμβάνεστε, κινδύνευαν να μείνουν ανά πάσα στιγμή καθηλωμένα λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Κάποιος από τους θιγόμενους επιχειρηματίες συμφώνησε με μία εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών να τοποθετήσει μία δεξαμενή καυσίμων με αντλία στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων της εταιρίας του και να προμηθεύεται απ’ ευθείας καύσιμα προς διευκόλυνσή του.

Αυτό μαθεύτηκε και ο ένας μετά τον άλλο οι θιγόμενοι επιχειρηματίες τοποθετήσαμε τις εν λόγω δεξαμενές στους χώρους στάθμευσης των οχημάτων μας. Για την τοποθέτηση, όμως, αυτών των δεξαμενών δεν βγάλαμε άδεια, καθώς η εταιρία πετρελαιοειδών δεν μας είχε ενημερώσει ότι κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο. Στο μεταξύ, η προμήθεια καυσίμων γινόταν κανονικά, με την έκδοση όλων των απαραίτητων παραστατικών και τιμολογίων.

Περί τα τέλη του έτους 2001, κάποιος περίοικος προέβη σε καταγγελία στη δημοσιογράφο Αγγελική Δουλγεράκη, η οποία ανέδειξε το θέμα στον Ρ/Σ ΑΛΦΑ ΡΑΔΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, καθώς θεωρήθηκε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια από την ύπαρξη των δεξαμενών.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, επελήφθησαν οι αρμόδιες Αρχές (Αστυνομία, ΣΔΟΕ), οι οποίες διενήργησαν τους σχετικούς ελέγχους και κατόπιν ενημέρωσαν όλους του επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και εγώ, ότι εφ’ όσον βγάλουμε τις σχετικές άδειες και χωροθετήσουμε με τον προσήκοντα τρόπο (εντός του εδάφους) τις δεξαμενές, δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μας.

Επειδή η διαδικασία έκδοσης της άδειας είναι αρκετά χρονοβόρα εγώ την πήρα τελικώς την 10.12.2003, οπότε και την προσκόμισα στο ΣΔΟΕ.

Ατυχώς, όμως, η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί, οπότε όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες πήγαν στα Δικαστήρια, όπου προσκομίζοντας τελικά την άδεια, απηλλάγησαν των κατηγοριών.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θεωρώ ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου, αλλά και υποχρέωσή μου ως Έλληνα πολίτη, να παραστώ ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου, προκειμένου να δώσω τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με την εναντίον μου κατηγορία.

Πολύ περισσότερο, όμως, θεωρώ ότι πρέπει να μπορώ να αντικρίζω τόσον εσάς όσο και, κυρίως, τους πολίτες του Ηρακλείου που με τίμησαν με την ψήφο τους. Στη σημερινή εποχή της «τηλεοπτικής Δημοκρατίας» η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια».

Δυστυχώς, από μεγάλη μερίδα των έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου μεταδόθηκε στρεβλώς ότι η εναντίον μου εκκρεμούσα κατηγορία αφορά σε λαθρεμπορία πετρελαιοειδών, κατηγορία βαρύτατη και ατιμωτική μεν, καθ’ όλα δε ψευδέστατη και δυσφημιστική δι’ εμέ.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι δεν έχω καμία πρόθεση, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της ασυλίας μου, να φέρω για ολόκληρη τη ζωή μου το βάρος μίας αναληθούς και ατιμωτικής κατηγορίας.

Για τους λόγους αυτούς, κύριοι συνάδελφοι, σας παρακαλώ θερμά να κάνετε αποδεκτό το αίτημα περί άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας, ούτως ώστε να μπορέσω να δώσω ενώπιον της Δικαιοσύνης και του ελληνικού λαού τις δέουσες εξηγήσεις και, εν πάση περιπτώσει, να αθωωθώ με δικαστική απόφαση από την κατηγορία περί παρανόμου χωροθετήσεως δεξαμενής υγρών καυσίμων, προσκομίζοντας τη σχετική άδεια.»