Μία από τις πιο σημαντικές διανοίξεις αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στο κέντρο του Ηρακλείου. Πρόκειται για τη διάνοιξη της οδού Κορωναίου μέχρι την οδό Ιδομενέως που θα αλλάξει την κυκλοφοριακή συμπεριφορά στην περιοχή.

Χθες μάλιστα κατατέθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου το ποσό των 208.460,00 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για λογαριασμό των δικαιούχων αποζημίωσης, λόγω της απαλλοτρίωσης για την διάνοιξη των οδών αυτών, συγκεκριμένα της Κορωναίου, Ευρώπης, Κοτζιά, και Ιδομενέως.

“Μετά την κατάθεση της αποζημίωσης θα γίνει η διάνοιξη της οδού Κορωναίου, από την οδό 25η Αυγούστου μέχρι την οδό Ιδομενέως, η οποία σήμερα είναι αδιάνοιχτη και κλειστή. Η απόδοση της συγκεκριμένης οδού στην κυκλοφορία θα βοηθήσει σημαντικά στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επιτρέψει να υλοποιηθούν απρόσκοπτα τα έργα της πεζοδρόμησης της οδού 25ης Αυγούστου από την Κορωναίου μέχρι Ίδης”. δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης

Στο μεταξύ χθες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε σε μια σημαντική διάνοιξη στην περιοχή των Καμινίων στην οδό Κόντου.

Η οδός Κόντου είναι η πρώτη παράλληλος της Παραλιακής και νότια της Μάχης Κρήτης και συνδέει τις οδούς Καντάνου και Ισαύρων.

Έχει πλάτος 8 μέτρα και ήταν εντελώς κλειστή σε μήκος 50 μέτρων περίπου.

Η υλοποίηση της διάνοιξης αυτής υπήρξε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής δεδομένου ότι με την διαδρομή Μάχης Κρήτης – Ισαύρων - Καντάνου – Μάχης Κρήτης, η οδός γίνεται διπλής κατεύθυνσης σε όλο της το μήκος, κάτι που το σύνολο των επαγγελματιών ζητούσε και αναμένεται συγχρόνως να ανακουφίσει κυκλοφοριακά την περιοχή των Καμινίων.ΣύμβασηΧθες εξάλλου ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε με την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση « Τεχνοδομική Κρήτης Α.Ε. », τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου:

«Διανοίξεις οδών και κοινοχρήστων χώρων, Ασφαλτοστρώσεις - ανακατασκευές και Συντηρήσεις Οδικού Δικτύου της Πόλης Ηρακλείου (Τμήμα Ι)»

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.424.299.91 ευρώ.

Στα πλαίσια της σύμβασης αυτής θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στον τομέα της οδοποιίας σε ολόκληρη την πόλη και συγκεκριμένα θα βελτιωθούν και θα ασφαλτοστρωθούν διάφοροι δρόμοι.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.