Ο πιο ισχυρός άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι όσο καλή ομάδα και αν διαθέτεις χωρίς τύχη δεν μπορείς να προσδοκάς πολλά πράγματα.

Την άσχημη αυτή πλευρά του... νόμου την βίωσε χθες ο ΠΟΑ στα Χανιά απέναντι στην Ιωνία με τους Χανιώτες να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στην Γ’ Εθνική, με σκορ 2-1 και τους Ατσαλενιώτες να... κλαίνε την μοίρα τους.

Επιγραμματικά θα αναφέρουμε ότι ο ΠΟΑ αν και προηγήθηκε και έδειξε ότι θα έφευγε νικητής από τα Περιβόλια είδε τρεις παίκτες του να αποχωρούν αναγκαστικά από το γήπεδο λόγω τραυματισμού, γεγονός που σαφέστατα ήταν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Στο 24’ ο Αθανασίου έφυγε με πρόβλημα στη μέση, στην ανάπαυλα ο Ταουσιάνης δεν μπορούσε να συνεχίσει και στο 62’ ο Ούμ με τράβηγμα στους προσαγωγούς άφησε και αυτός τον αγωνιστικό χώρο. Τα σχέδια του Δερμιτζάκη πήγαν ... περίπατο ενώ όταν έβλεπε ότι το ματς “στράβωνε” το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να... φωνάζει. Ταυτόχρονα οι “πράσινοι” κυρίως μετά την ισοφάριση έχασαν τρεις καταπληκτικές ευκαιρίες, αλλά το γκολ ήρθε από την Ιωνία και για να τριτώσει το... κακό αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις και ο Αργέντης. Μετά απ’όλα αυτά και όσοι δεν βρέθηκαν στο γήπεδο μπορούν εύκολα να αντιληφθούν την μορφή που είχε το κρητικό ντέρμπι.



Το ματς

Με την ίδια... συνταγή, όπως και στο ματς της πρεμιέρας με τον Εθνικό ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο Καβαλιώτης τεχνικός προτίμησε ξανά το 4-2-3-1 με μόνη αλλαγή αυτή του Φραγκουλάκη αντί του Καρβελά στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, και τους υπόλοιπους γνωστούς δέκα.

Ο Αθανασίου κάτω από τα γκολ ποστ, οι Φράγκος, Λεκάκης, Τζανής, Πολεμαρχάκης στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Ταουσιάνης, Καινουργιάκης, επιτελικό ο Αποστολάκης, δεξιά ο Αργέντης και στην επίθεση ο Ουμ. Μια από τα ίδια και από τον Γιώργο Ανδρεαδάκη ο οποίος χρησιμοποίησε δίπλα στον Μαχαιρούδη τον Πολωνό Νιετβίσκι προκειμένου η Ιωνία να γίνει πιο απειλητική. Μάλιστα οι Χανιώτες ήταν αυτοί που έφτασαν πρώτοι στο γκολ μόλις στο έκτο λεπτό, όταν ο Αθανασίου έδιωξε με τα πόδια πλασέ του Νιετβίσκι, όμως με την πάροδο του χρόνου ο ΠΟΑ ανέλαβε τα ηνία του ματς πίεσε αρκετά και αφού στο 16’ ο Ουμ και κυρίως στο 26’ ο Ταουσιάνης έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, στο 27’ ο Καμερουνέζος επιθετικός των “πρασίνων” σκόραρε και πάλι, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Γενικά ο ΠΟΑ στεκόταν καλύτερα στο λασπωμένο τερέν του γηπέδου των Περιβολίων με κυριότερο “όπλο” την εμπειρία του που υπερίσχυσε του ενθουσιασμού των γηπεδούχων. Μάλιστα με λίγο περισσότερη προσοχή θα μπορούσαν οι “πράσινοι” να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αν και στο τελευταίο 5λεπτο οι γηπεδούχοι πίεσαν και είχαν δύο καλές στιγμές για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η επανάληψη για τον ΠΟΑ, αφού στο 49’ η Ιωνία έφτασε στην ισοφάριση με πέναλτι του Περράκη, αφού νωρίτερα ο Τζανής είχε ανατρέψει τον Νταγκουνάκη. Η αρνητική αυτή παρένθεση έκλεισε σύντομα, με τους Ατσαλενιώτες να αναλαμβάνουν ξανά τα ηνία του ντέρμπι, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στο γκολ. Αρκετές φορές οι “πράσινοι” κυρίως με τον Στρατήγη που πήρε την θέση του τραυματία Ουμ βρέθηκαν απέναντι στον Λεκίδη, όμως ο έμπειρος πορτιέρο έβγαινε πάντα νικητής και έτσι το 1-1 παρέμενε. Στο τελευταίο 10λεπτο το ματς “πήρε φωτιά” με τους γηπεδούχους, αφού γλίτωσαν το 1-2, να φτάνουν αυτοί στο δεύτερο γκολ με τον Περράκη στο 86’. Γκολ που έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα, αφού μέχρι το φινάλε ο ΠΟΑ εκτός από το ματς, έχασε και τον Αργέντη που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς στις καθυστερήσεις σε μια προσπάθεια χρησιμοποίησε το χέρι του. Την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Δημητρόπουλου από την Αθήνα ο οποίος τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές, είδαν και οι Μαρκάκης, Καινουργιάκης, Φραγκουλάκης. Από τους γηπεδούχους κορυφαίος ο Μαρκουλάκης, και πολύ καλός ο σκόρερ Περράκης και ο Νταγκουνάκης που με την είσοδό του “ζωντάνεψε” την ομάδα του. Από τον ΠΟΑ καλύτεροι οι Λεκάκης, Ουμ (όσο έπαιξε) και Φράγκος (κυρίως στο α’ ημίχρονο).

ΙΩΝΙΑ: Λεκίδης, Μαρκάκης, Πετράκης, Αγγελάκης (77’ Πατεράκης), Εμποχ, Δασκαλάκης, Κισσανάκης, Μαρκουλάκης, Νιετβίσκι (46’ Νταγκουνάκης), Περράκης, Μαχαιρούδης (85’ Μαργαρώνης).

ΠΟΑ: Αθανασίου (24’ λ.τ. Ρουμπάκης), Φράγκος, Πολεμαρχάκης, Λεκάκης, Τζανής, Ταουσιάνης (46’ λ.τ. Ορφανουδάκης), Καινουργιάκης, Φραγκουλάκης, Αργέντης, Αποστολάκης, Ουμ (62’ λ.τ. Στρατήγης).