Μια κλοπή που ξεκίνησε για πλάκα, εξελίχθηκε σε συμπλοκή προχθές το βράδυ στο Ζαρό και κατέληξε με τη σύλληψη δύο ατόμων και τον τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού.

Όλα άρχισαν στις 5 το απόγευμα, στο δρόμο, Βοριζίων -Ζαρού, όπου εκινείτο ένα φορτηγάκι φορτωμένο μέχρι πάνω με πλαστικές καρέκλες και οδηγό ένα τσιγγάνο μεγάλης ηλικίας και συνεπιβάτη τη γυναίκα του.

Πίσω ακριβώς, βρισκόταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο με δύο άντρες σε κατάσταση ευθυμίας οι οποίοι, μόλις βρήκαν ευκαιρία και ενώ το εμπορικό έμπαινε στο Ζαρό, έκοψαν με μαχαίρι το σχοινί που ήταν δεμένες οι καρέκλες και δύο από αυτές έπεσαν στο δρόμο, τις οποίες οι «δράστες» πήραν και φόρτωσαν στο δικό τους αυτοκίνητο.

Όταν ο τσιγγάνος, διαπίστωσε ότι οι καρέκλες έπεφταν στο δρόμο, σταμάτησε και ανέβηκε στο φορτηγάκι του για να τις ξαναδέσει και κατευθύνθηκε στον αστυνομικό τμήμα Ζαρού για να ζητήσει προστασία, το οποίο όμως ήταν κλειστό.

Οι δύο ντόπιοι τον ακολούθησαν και ένας από αυτούς τον απείλησε δείχνοντας του μαχαίρι ότι αν έκανε μήνυση θα τον έσφαζε!

Στο μεταξύ, στο περιστατικό αναμείχθηκαν και άλλοι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι στράφηκαν κυρίως εναντίον ομάδας ειδικών φρουρών που βρισκόταν για άλλο λόγο στο χωριό.

Ο τσιγγάνος, φοβισμένος τηλεφώνησε στο Α.Τ. Μοιρών, και έτσι στο χωριό πήγε περιπολικό για να επιβάλει την τάξη.

Καθώς ένας από τους συλληφθέντες έμπαινε στο όχημα του ΤΑΕ για να μεταφερθεί στο τμήμα, χτύπησε με τα χέρια στα οποία είχε χειροπέδες, ένα ειδικό φρουρό και προξένησε ζημιές στο παμπρίζ του αυτοκινήτου.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν τελικά στο τμήμα και στη συνέχεια στον εισαγγελέα.